Matí gèlid a les comarques de Girona. Les temperatures han caigut per sota dels zero graus en gairebé tots els municipis i fins i tot arran de costa.

La mínima més destacada s'ha donat a Das amb un registre de 21,6 graus sota zero mentre que en àrees de l'interior, el fred de ple hivern ha provocat que el mercuri hagi reculat fins als 8,1 graus negatius a Girona ciutat o fins als 10,9 sota zero a Sant Pau de Segúries.

Create your own infographics

A un grau de fer història

Els -21,6 graus de temperatura mínima a Das que s´ha produït avui és un registre que s´ha quedat a un grau del seu rècord històric, segons el Meteocat. Aquest va ser d´una temperatura de -22,6 graus i es va donar el 25 de desembre del 2001.

Arran de costa, per exemple a Sant Pere Pescador, el registre més baix del dia és de -0,3 graus i a Castelló d'Empúries d'1,5 graus negatius. L'únic punt amb una mínima positiva de la demarcació és Roses on el termòmetre s'ha aturat als 1,8 graus positius.

Dia gris i cru

Avui serà un dia amb alguns núvols a la demarcació però segons el Meteocat, la temperatura serà baixa arreu. Encara es donarà algun episodi de vent però no com el d´ahir que va fer baixar la sensació tèrmica per sota dels 10 graus sota zero.

Des de Protecció Civil es demana prudència en els desplaçaments sobretot a primera hora pel gel a les carreteres. I recorda, entre altres, que cal estar atents als familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.