L'Ajuntament de Queralbs, al Ripollès, atorga la concessió de Vall de Núria a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant un any i mig més.

L'Ajuntament de Queralbs va aprovar en el ple celebrat el 28 de desembre de 2016 l'expedient d'adjudicació directa a favor de FGC per a la concessió dels terrenys comunals d'aquest municipi que envolten el complex del Santuari i l'estació superior del cremallera de la Vall de Núria. Aquesta concessió tindrà una durada d'un any i mig.

D'aquesta manera, FGC va informar que mantindrà l'explotació i la gestió d'aquests terrenys, en els quals s'encabeixen les diferents instal·lacions i activitats que completen l'oferta de Vall de Núria fins al 31 de maig del 2018.

Davant la decisió municipal, Ferrocarrils de la Generalitat va manifestar la seva satisfacció davant una concessió «que ha de permetre continuar amb les negociacions iniciades entre l'Ajuntament de Queralbs i FGC» amb l'objectiu d'assolir el millor acord possible «per continuar potenciant Vall de Núria com un dels principals motors turístics del territori».

En aquest sentit, i mitjançant un comunicat fet públic ahir, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va voler deixar constància de la seva «voluntat i compromís amb l'Ajuntament de Queralbs per seguir gestionant aquesta concessió, tal i com ha estat fent-ho durant tots aquests anys».