Els nous radars de tram gironins no tenen data d'inici

El Servei Català de Trànsit no té un calendari encara establert quan s'havia anunciat que funcionarien a l'estiu o en paquet a finals d'any amb els deu de tot Catalunya. En total es posen quatre aparells a Girona

23.01.2017 | 07:20
Els radar de tram entre Corçà i Sant Joan de Mollet.

Els radars de tram de les comarques de Girona estan instal·lats però encara no hi ha data per la seva entrada en funcionament. Es tracta de quatre aparells que estaran situats a la N-II i a la C-66.

Inicialment es preveia que comencessin a funcionar durant l'estiu, després el calendari es va allargar i finalment, s'apuntava que a l'acabar el 2016 ja estarien en marxa. El cas és que segons fonts del Servei Català de Trànsit (SCT) no hi ha termini ni tampoc està clar si entraran els 10 nous radars de tram de Catalunya de cop.

Aquests radars ja estan instal·lats i si algú passa per la N-II entre Agullana i Capmany o circula per la C-66 entre el Gironès i el Baix Empordà pot comprovar com hi ha les càmeres, les estructures de ferro i tota la maquinària. De fet, el de la C-66, com van assegurar des del SCT a finals d'any, ja estava en proves.

El motiu del retard no s'ha explicat però entre aquests hi ha hagut algun problema amb la titularitat de la via que hauria fet que s'hagi acumulat aquest retard. Els aparells de control de velocitat anomenats radars de tram són unes màquines que registren les matrícules dels cotxes a inici i final de tram a través de càmeres, i si se supera la velocitat mitjana permesa se sanciona el conductor. El que s'ha col·locat a la C-66 comprèn un tram de 8,7 quilòmetres i en concret s'han col·locat dos aparells en ambdós sentits de la circulació -sentit Bordils i sentit Corçà- i comptabilitzaran la velocitat mitjana entre els municipis de Corçà, Rupià, la Pera, Flaçà i Sant Joan de Mollet.

A la Nacional II a l'Alt Empordà també hi ha dos cinemòmetres, un per cada sentit de la via que transcorre entre Agullana i Capmany. Aquí els radars de tram controlaran els vehicles durant 2,9 quilòmetres, tant en sentit Figueres com en direcció a la Jonquera.

A les comarques gironines ja hi ha cinc radars d'aquesta tipologia funcionant. En concret hi ha aparells ubicats a la carretera N-II, a la coneguda popularment com a variant de Girona i l'altre està instal·lat a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera.

A la resta de Catalunya, en aquest paquet de 10 radars n'hi haurà també a l'autovia A-7 a Tarragona (entre Vila-seca i Altafulla), a la carretera C-16 a Cercs (entre Bagà i Berga) i en un altre punt de la carretera C-16 a Sant Cugat del Vallès (entre Terrassa i Barcelona).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Passatgers a l'Aeroport de Girona-Costa Brava
L'Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

L'Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

Es consolida com l'aeroport català que més creix en usuaris en relació al mateix mes de l'any passat

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

La iniciativa ha permès incorporar de la cirurgia pediàtrica a l'Hospital d'Olot

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Un nou parc infantil situat a tocar de l'escola Vall del Terri acaba d'entrar en servei i, quan...

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Es limita la batuda a un màxim de vuit tórtores i vint guatlles per persona i dia · Es podrà caçar...

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El partit animalista es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la...

Olot treu trànsit del Firal amb la unió de dos aparcaments subterranis

Olot treu trànsit del Firal amb la unió de dos aparcaments subterranis

Preveuen fer pisos al lloc on van encabir les parades de la plaça del Mercat mentre la construïen...

Enllaços recomanats: Premis cinema