El Palau Firal de Girona va acollir aquest cap de setmana la Fira 17000sports, un projecte nascut amb l'objectiu d'aplegar en un sol espai «tots els esports que es practiquen a les comarques gironines» i fomentar la pràctica de l'esport de forma transversal, per a totes les edats i tots els nivells, sigui de forma individual o col·lectiva, com a activitat relacional i familiar. El recinte es va convertir un espai per a tots els sectors del món de l'Esport per exposar els seus productes i serveis, interactuar amb clients potencials i realitzar transaccions comercials.

Els organitzadors de l'esdeveniment, Dani Gual i Javi Salamero, responsables d'AKcelona, van valorar «positivament» aquesta primera edició, malgrat els «maldecaps climatològics» i afirmaven sentir-se «contents i satisfets» de la bona participació, que va situar-se al voltant de les 5.000 i 6.000 persones.

Activitats per a tots els gustos

Al llarg del cap de setmana es van dur a terme una gran varietat d'actes. El recinte va comptar amb la presència de més d'una cinquantena d'expositors i la ponència d'esportistes de renom com la corredora de muntanya i campiona de l'Ultra Trail World Tour durant el 2014-2015 Núria Picas o especialistes en la matèria com el fisioterapeuta i divulgador científic Xavi Verdaguer o el director del Centre d'Alt Rendiment de Barcelona, Pep Marí. A més es van fer exhibicions de fitness, culturisme i aixecament de pes, on Freddy Martínez va batre el rècord espanyol carregant més de 390 kg.

D'altra banda, es van dur a terme activitats esportives com un torneig de pàdel a càrrec de X3 Club Padel and Fitness, un simulador de realitat virtual de motociclisme, o vàries masterclass, entre d'altres.

Una de les principals activitats va ser la cursa popular de 5 km organitzada per Esports Parra el diumenge al matí i que, tot i la pluja, va poder celebrar-se amb normalitat i va comptar amb una participació d'unes 200 persones. En la categoria masculina Jose Santos Garcés es va proclamar guanyador amb un temps de 15 minuts i 16 segons, dades d'EOS SUD Cronometratge, empresa encarregada de cronometrar tota la cursa. Mentre que en categoria femenina, Míriam Domingo Esgleyes es va emportar l'or amb 21 minuts i 18 segons.

Previsions de futur

La Fira 17000sports, que va comptar amb la col·laboració de Volcano Grup com a Agència de comunicació oficial de la Fira de l'esport i el Diari de Girona com a col·laborador oficial, té previst fer conferències, intercanvis comercials i activitats al llarg de l'any per així consolidar una segona edició més multitudinària que «ocupi les dues plantes del Palau Firal».