S'enfronta a 6 anys de presó per robar prop de 400.000 euros de 15 comunitats

Era propietària d'una empresa d'administració de comunitats i entre 2007 i 2010 va desviar els diners al seu compte · El fiscal considera que el marit de l'acusada, copropietari de l'empresa, no es va assabentar de l'apropiació indeguda

25.01.2017 | 00:10

La propietària de l'empresa Rall Finques SL, dedicada a l'administració de finques i comunitats de propietaris, s'asseurà a la banqueta dels acusats de l'Audiència Provincial de Girona per haver-se apropiat de gairebé 400.000 euros de 15 comunitats de veïns altempordaneses. El fiscal l'acusa d'un delicte d'apropiació indeguda pel qual li demana 6 anys de presó, el pagament d'una multa de 6.000 euros i el retorn a cada comunitat de la quantitat de diners que va quedar-se entre els anys 2007 i 2010.

En el relat de fets provisionals realitzat pel ministeri públic s'especifica que la dona tenia per costum rebre els pagaments de les comunitats de propietaris que després ella havia d'utilitzar per abonar les despeses que aquestes generaven en llum, aigua, manteniment d'ascensors, rebuts d'assegurances i també els seus honoraris.

«A efectes de saciar el seu ànim lucratiu», l'administradora es va dedicar a cobrar els seus honoraris i sostraure diferents quantitats de diners que transvasava directament al seu patrimoni personal, deixant de pagar així les despeses que generaven aquestes. Per dissimular les detraccions de capital que feia al seu favor va optar per obrir un compte bancari en el qual els veïns de totes les comunitats que administrava ingressaven les seves quotes, sense distingir de quina comunitat es tractava, i on domiciliava les despeses de les comunitats i el personal d'aquesta.

Les quantitats sostretes anaven des dels 1.200 euros d'un edifici d'Agullana fins als més de 150.000 euros sostrets en una comunitat de propietaris del sector Delga Muga d'Empuriabrava; passant pels més de 100.000 euros que va aconseguir de la comuntat residencial Torremirona de Navata i altres imports de dotze comunitats més.

El delicte

El fiscal considera que la propietària de l'empresa és responsable d'un delicte d'apropiació indeguda pel qual li demana sis anys de presó i no li aprecia cap tipus de circumstància atenuant que li permeti rebaixar la pena.

A més, obliga a retornar a cada comunitat els diners que es va quedar i sol·licita que el tribunal també l'inhabiliti per exercir l'adminsitració de comunitats residencials, de propietaris o de veïns durant el temps que duri la condemna.

Independentment del procediment penal, algunes de les comunitats també s'han reservat el seu a presentar una demanda contra l'acusada per la via civil una vegada el tribunal de l'Audiència Provincial hagi dictat sentència.

El fiscal ha deixat al marge d'aquest assumpte al marit de l'acusada perquè entén que tot i ser copropietari de l'empresa, mai va estar al corrent del que la seva dona realitzava amb els imports de les comunitats de veïns que administrava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

Es consolida com l'aeroport català que més creix en usuaris en relació al mateix mes de l'any passat

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

La iniciativa ha permès incorporar de la cirurgia pediàtrica a l'Hospital d'Olot

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Un nou parc infantil situat a tocar de l'escola Vall del Terri acaba d'entrar en servei i, quan...

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Es limita la batuda a un màxim de vuit tórtores i vint guatlles per persona i dia · Es podrà caçar...

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El partit animalista es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la...

Enllaços recomanats: Premis cinema