L'ACA perd 2 contenciosos per incomplir amb la Garrotxa

Entre el 2006 i el 2008, l´ACA es va fer càrrec d'obres de sanejament i les va pagar el Consell - El 2012, l´ACA va extingir un conveni de col·laboració i no va fer front al cost dels treballs

24.01.2017 | 10:08
Imatge del darrer ple del Consell Comarcal de la Garrotxa

Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha perdut dos litigis amb el Consell Comarcal de la Garrotxa. Es tracta de contenciosos per incompliment de convenis valorats en uns 660.000 €. El 2012, el Consell Comarcal va aprovar recórrer la decisió de l´ACA d´extingir un acord de col·laboració en matèria de sanejament d´aigües residuals urbanes. Les obres es van fer, però les va acabar pagant el Consell Comarcal.

El desacord estava en quina de les dues administracions (Consell Comarcal o ACA) s´havia de fer càrrec d´obres de sanejament fetes a la comarca entre els anys 2006 i 2008. L´argument del Consell era que els canvis i retards en els projectes es justificaven amb solucions tècniques i i retards en les expropiacions imputables a l´ACA.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (PDeCAT), ha concretat que l´acord deixava molt clar que l´Agència Catalana d´Aigua s´havia compromès per escrit a fer i finançar els equipaments en qüestió. A més, va assenyalar que no van complir amb les dates pactades per temes propis, sense que hi tingués res a veure el Consell Comarcal. Espona ha indicat que li ha sabut greu haver hagut d´arribar al contenciós amb una agència del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Així mateix, ha recordat que coneix els tres darrers consellers de Territori , amb els quals comparteix partit. Això no obstant, considera: «Em van escollir per defensar els interessos del Consell Comarcal de la Gar­rotxa i és el que he fet». Ha precisat que el resultat dels contenciosos li ha suposat una injecció de moral.

Al ple del Consell Comarcal, Espona va demanar a l´Agència Catalana de l´Aigua que no presenti recursos a les sentències. Va dir: «Seria perdre el temps i els diners».

Josep Guix (PSC) va lamentar que el Consell Comarcal hagués hagut de tirar endavant un contenciós contra l´ACA. Va retreure que són dos ens del mateix color polític i que havien d´haver optat per una altra solució. Espona li va respondre que la seva obligació va més enllà dels clubs polítics i que és estar al costat dels interessos de la comarca.

Acabada una bon part del pla de sanejament de la comarca, els equipaments més demanats són les depuradores de la Vall d´en Bas i de Riudaura.

La depuradora de la Vall d´en Bas és de molta necessitat per les aigües del Fluvià en el pas d´Olot i la depuradora de Riudaura ha estat una reclamació de l´Ajuntament i els veïns en els darrers anys. En estius calorosos s´han queixat de males olors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

L´Aeroport de Girona tanca el mes de juliol amb un 17% més de passatgers

Es consolida com l'aeroport català que més creix en usuaris en relació al mateix mes de l'any passat

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

L´Equip Pediàtric de la Garrotxa ha realitzat 260.000 visites en cinc anys

La iniciativa ha permès incorporar de la cirurgia pediàtrica a l'Hospital d'Olot

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Cornellà estrena un parc ideat per infants

Un nou parc infantil situat a tocar de l'escola Vall del Terri acaba d'entrar en servei i, quan...

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Comença el període de cacera a mitja veda a Girona

Es limita la batuda a un màxim de vuit tórtores i vint guatlles per persona i dia · Es podrà caçar...

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El Pacma Girona protesta per l´ús de llames en un circ

El partit animalista es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la...

Enllaços recomanats: Premis cinema