La Diputació també troba a faltar l'aportació privada a l'ens d'impuls de l'aeroport

?La contribució de la Cambra de Comerç suposa el 0,18% del pressupost de l'AGi ?La corporació aprova augmentar a 14,3 milions els ajuts als municipis

27.01.2017 | 18:33
Un instant del ple ordinari d´ahir al migdia.

Fa una setmana, a un ple extraordinari de la Diputació de Girona, el president de la corporació, Pere Vila, es va mostrar «incomprès» per la nul·la aportació dels patrons privats –la Cambra de Comerç i la FOEG– per aconseguir que el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) surti del concurs de creditors. Aquesta situació gairebé es va repetir ahir al ple ordinari del gener de la institució, quan Vila va considerar que l'aportació de la Cambra a l'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi) –l'ens dedicat a impulsar l'aeroport de Girona– podria ser més elevada.

Vila va fer aquesta valoració després que el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, critiqués al torn de precs i preguntes que la contribució de la Cambra –una de les parts privades– a l'AGi hagués estat de 108 euros anuals el 2016. Salellas va apuntar que aquesta quantitat només suposa el 0,18% del pressupost de l'any passat de l'AGi. El 2016, la resta d'aportacions a l'ens van ser les següents: Aeroports de Catalunya –la Generalitat– va contribuir amb 38.217 euros (63,71%), Agència Catalana de Turisme –un altre òrgan del Govern català– amb 9.068 euros (14,99%) i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona –un ens dependent de la Diputació– amb 13.104 euros (21,66%). «Nosaltres celebraríem que la Cambra fes més aportacions», va afirmar ahir Vila.

També al torn de precs i preguntes, quan Salellas va preguntar per l'auditoria –que va fer pública la CUP– que detecta irregularitats al Patronat de Turisme, el president de la Diputació va exposar que s'està redactant un informe sobre la situació a aquest ens. Vila va avançar que el document inclourà «mesures correctores» i va reiterar que Ramon Ramos seguirà dirigint el Patronat de Turisme.

Més ajuts als municipis

En paral·lel, el ple de la corporació va aprovar ahir augmentar fins als 14,3 milions d'euros el fons de cooperació econòmica i cultural als municipis. Així, la partida augmenta en 1,3 milions (respecte a l'any passat). Aquest fons és la línia de subvencions de la Diputació als ajuntaments amb la dotació més elevada i enguany es modifiquen aspectes de les bases, com el sistema de càlcul del repartiment. El punt va prosperar amb el suport de l'equip de govern de CiU i de tots els grups de l'oposició (ERC, PSC i IdS) menys la CUP, que es va abstenir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

Enllaços recomanats: Premis cinema