Llagostera votarà a què destina 40.000 euros del pressupost

Robots pedagògics per a les escoles, programar sardanes a l'estiu o arranjar carrers, entre les set propostes

25.01.2017 | 10:00

La compra de robots pedagògics per a les escoles Puig de les Cadires i Lacustària, la programació setmanal de sardanes per als mesos d'estiu, condicionar la vorera del carrer Ramal fins al carrer Panedes, il·luminar el tram del carril bici entre el Parc de l'Estació i la cruïlla de la carretera de Sant Llorenç, il·luminar el corriol entre la plaça Mas Sec i el carrer Donzelles, millorar el cablejat elèctric del carrer Barcelona i crear un eslògan per a Llagostera són les set propostes que l'Ajuntament de Llagostera sotmetrà a votació popular a partir d'aquesta setmana.

Les votacions es podran fer presencialment amb la utilització d'unes butlletes que es repartiran casa a casa, o bé telemàticament, des de l'espai de participació ciutadana de llagostera.cat. Per votar és necessari estar empadronat a Llagostera i tenir 16 anys en endavant. Les votacions es podran fer fins al proper 20 de febrer a les 15 hores. Els resultats de la votació es donaran a conèixer a finals del mes de febrer i es publicaran al web de l'Ajuntament.

Prop de 40 propostes

Durant el procés de participació ciutadana que va iniciar-se el passat mes de novembre, van recollir-se un total de 40 propostes, 14 de les quals van repetir-se i 15 van ser descartades, ja sigui perquè accedien dels 40.000 euros de pressupost, per no se competència municipal o bé perquè ja estan previstes d'incloure's al pressupost municipal.

«Les 26 propostes acceptades han estat prioritzades inicialment, pels mateixos ciutadans que van participar en el taller participatiu a finals d'any i validades posteriorment, política i tècnicament, des de l'Ajuntament» tal i com va explicar el regidor d'hisenda Ramon Soler.

Per altra banda, L'Àrea de Promoció Econòmica i Pla de Barris de l'Ajuntament de Llagostera ha preparat una nova programació de cursos i tallers ocupacionals per al primer semestre del 2017.

Soler va explicar que «aquesta nova programació està pensada per gent desocupada i també per a persones amb feina que volen millorar el seu treball i capacitats». En aquest sentit s'ha programat diversos cursos i tallers destinats a millorar les competències i habilitats de les persones amb perspectives de crear el seu propi negoci, treballadors i càrrecs directius d'empreses i comerç.

L'oferta formativa consta de 21 cursos estructurats en 6 grans àmbits que van des de les noves tecnologies a l'emprenedoria i millora d'habilitats personals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Accident de moto a la rotonda de la Canya

Accident de moto a la rotonda de la Canya

SINISTRE VIARI. La causa de l'accident d'una motocicleta a la rotonda de la Canya (Sant Joan les...

El Servei de Meteorologia alerta que es manté a Girona un índex ultraviolat molt alt

El Servei de Meteorologia alerta que es manté a Girona un índex ultraviolat molt alt

La intensitat de la radiació solar arribarà avui a nivells de 8 sobre 10 a Figueres, la Bisbal,...

Fracassa l´últim intent per resoldre la vaga d´ambulàncies a Girona

Fracassa l´últim intent per resoldre la vaga d´ambulàncies a Girona

Ahir es van reunir els sindicats i l'empresa adjudicatària, Transports Sanitaris de Catalunya, amb...

Madrenas està decidida a signar el que sigui perquè a Girona es pugui votar l´1-O

Madrenas està decidida a signar el que sigui perquè a Girona es pugui votar l´1-O

L'alcaldessa de Girona assumeix que pot ser inhabilitada i lamenta que el govern espanyol faci...

Demanen donacions per reparar la torre del rellotge de Sant Joan les Fonts

Demanen donacions per reparar la torre del rellotge de Sant Joan les Fonts

L'església parroquial és un dels edificis més grans...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema