Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dijous 26 de gener un home per robar un cotxe d'un concessionari de Figueres amb l'excusa de voler-lo provar. L'arrestat, de 53 anys i veí de Roses, té nombrosos antecedents i ja havia estat denunciat penalment per conduir amb el permís suspès. També se'l relaciona amb la sostracció d'un altre vehicle a França.

Els fets van passar cap a les quatre de la tarda del passat dimecres 25 de gener en un concessionari de Figueres, quan un client va anar a l'establiment per interessar-se per les condicions de compra d'un vehicle d'ocasió. Quan l'anava a provar, just a la sortida del pàrquing del concessionari, l'home es va posar al lloc del conductor i mentre el venedor encara estava donant la volta pel darrere del cotxe per ocupar el lloc del copilot, el lladre va aprofitar-ho per engegar el motor i fugir ràpidament amb el turisme.

En tenir coneixement de la sostracció, els mossos de la comissaria de Figueres van iniciar una investigació per tal de localitzar i identificar l'autor del fets. Els agents van visionar les imatges enregistrades pels sistemes de videovigilància i, després de reunir diversos indicis, van aconseguir identificar la persona que hauria comès el delicte. Quan els investigadors es disposaven a anar al domicili del presumpte autor per procedir amb la detenció, van tenir coneixement que aquest acabava de ser detingut a Roses per conduir un vehicle que havia estat prèviament sostret a França. A més, el pispa de cotxes també havia estat denunciat penalment per conduir amb el permís suspès judicialment.

Finalment, el mateix dia es va poder recuperar el vehicle sostret al concessionari de Figueres just al costat del domicili del detingut. El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar el 27 de gener a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.