Ryanair pot acostar-se a 1,5 milions d'usuaris a l'aeroport de Girona aquest any. La companyia calcula un 16% de creixement a la base aèria de Vilobí d'Onyar durant la temporada alta, gràcies sobretot a l'ampliació de rutes i de vols amb el Regne Unit.

Això podria fer que l'aerolínia irlandesa passés del milió de passatgers que transporta actualment a l'estiu a una xifra compresa entre 1,1 i 1,2 milions. Aquesta dada sumada al global de l'any podria donar una xifra molt propera al milió i mig de viatgers.

La xifra és lleugerament superior als 1,3 milions que Ryanair ha registrat durant el 2016 el nombre més baix de passatgers que ha transportat des de la base aèria des de la seva arribada.

Els responsables de la compa­nyia van anunciar ahir a Barcelona la seva campanya d'estiu. Enguany el gran beneficiat serà, de nou, l'aeroport del Prat. Per a Girona, però, els responsables de la companyia irlandesa van confirmar la crescuda que ja van anunciar durant la seva visita a la ciutat dels quatre rius al setembre. Llavors el director de comunicació de Ryanair, Robin Kiely, va parlar d'una xifra aproximada de 100.000 passatgers més a l'aeroport. Ahir no van donar dades de passatgers però aquest 16% més de creixement certifica les previsions i fins i tot les millora si ens agafem exclusivament a la xifra d'usuaris.

Aquest 2017 Ryanair passarà de les 29 rutes actuals a un total de 39. De les 10 noves rutes, vuit de les quals corresponen al Regne Unit. En conjunt, la companyia oferirà 13 destinacions britàniques: Birmingham, Bournemouth, Bristol, East Midlands, Edimburg, Glasgow Prestwick, Belfast, Leeds Bradfort, Liverpool, Londres Luton, Londres Stansted, Manchester i Newcastle. El turisme britànic (i els gironins que volin al Regne Unit) serà doncs, el que marqui la diferència i inicïi la recuperació a l'aeroport de Girona. Aquestes rutes a més coincideixen amb les nou que ja ofereix l'aerolínia Jet2, que recentment va xifrar en 180.000 els usuaris que preveu transportar aquest any a la província. A banda del Regne Unit, les noves destinacions de Ryanair des de Girona inclouen Oradea (Romania) i Trapani (Itàlia).

Barcelona a l´alça

A Barcelona el panorama és molt més engrescador. Ryanair obrirà quatre noves rutes a Cracòvia, Luxemburg, Praga i Venècia l'hivern que ve des del Prat, des d'on també volarà a Brussel·les i Nàpols, fins ara destins estiuencs.

L'aerolínia preveu tancar el 2017 amb 7,1 milions de passatgers transportats des de Barcelona, un 10% més que en l'any 2016 segons va recollir l´agència EFE. El director de vendes i màrqueting de Ryanair a Espanya, José Espartero, va explicar en roda de premsa que Ryanair també ampliarà freqüències en vuit de les 45 rutes que opera des de Barcelona: Bolonya, Budapest, Gran Canària, Eivissa, Màlaga, Palma, Sevilla i Tenerife. Amb això, Ryanair preveu transportar 7,1 milions de passatgers aquest any, fet que suposa un creixement de les operacions a Barcelona del 10% i mantenir els 5.300 llocs de treball al Prat.

El director de màrqueting de Ryanair, Kenny Jacobs, va afirmar que el nombre de reserves per a la temporada d'estiu amb Barcelona està batent rècords.

Ryanair vol hotels més barats

Tanmateix, va assenyalar queBarcelona «necessita més habitacions i preus d'hotels més baixos» per potenciar el turisme i desenvolupar-lo a tot Catalunya.

Jacobs creu que encara es pot potenciar molt l'arribada de turistes i que, si l´Ajuntament de Barcelona limita l'arribada d'aquests «marxaran a altres destins», la qual cosa no només perjudicaria Barcelona sinó també a altres ­zones com la de Tarragona i Girona.