Van voler despistar en veure que la policia feia un control dient-los que s'havien perdut però els Mossos de Ripoll els havien vist sospitosos.

Els van voler identificar i llavors es van desencadenar un seguit de fets: una persecució per la C-17, dos agents ferits i tres joves detinguts.

Tot es remunta a diumenge quan tres joves - un de 29 anys i dos menors- es trobaven a la zona sud de Ripoll efectuant un control preventiu de robatori en habitatges.

En aquell moment la patrulla va veure que hi havia un vehicle que donava voltes per la zona i s'anava mirant domicilis de la zona, cosa que els va fer sospitar.

Es van acostar als sospitosos per identificar-los i en aquell moment, van dir-los amb un mapa en mà que s'havien perdut. Els agents no s'ho van creure i en demanar-los la documentació, van accelerar el cotxe i van fugir ràpidament.

Van agafar la carretera C-17, que uneix Ripollès amb Osona fins a la sortida de les Masies i Sant Hipòlit de Voltregà. Mentrestant els Mossos van estar perseguint-los durant més de 23 quilòmetres.

Els joves fugitius van patir un accident a la sortida de la C-17 i de rebot també els Mossos perquè van voler esquivar el seu vehicle.

Immediatament, els tres nois van fugir corrents però van poder arrestar-ne dos d'ells a l'acte. I el tercer, gràcies a la col·laboració veïnal, a l'estació de Manlleu.

Els detinguts són tres joves xilens, dos d'ells menors d'edat i un de 29 anys. El major d'edat va quedar acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de conducció temerària i un d'atemptat contra els agents de l'autoritat. I a més, de dos robatoris amb força en grau de temptativa.

Als dos menors només se'ls acusa dels dos robatoris amb grau de temptativa.