Aigües de Banyoles ha detectat una empresa que es fa passar per ella amb l'objectiu d'accedir a habitatges per analitzar l'aigua de consum de boca, tot assegurant que incompleix els paràmetres legals de potabilitat. La companyia alerta d'aquest fet, se'n desvincula i defensa la qualitat de l'aigua.

Dimarts, Aigües de Banyoles va començar a rebre trucades de clients demanant informació sobre els suposats tècnics que s'hi han posat en contacte i aclariments en relació amb la qualitat de l'aigua de la xarxa pública.

Els últims dies s'han repetit les trucades d'una empresa no identificada que, donant a entendre que treballa amb Aigües de Banyoles, intenta convèncer els usuaris que l'aigua de consum públic no reuneix les garanties de qualitat i de potabilitat previstes a la legislació. A banda de les trucades telefòniques comercials que recorren la ciutat també ofereixen als vianants, amb el pretext de fer una enquesta, el servei d'anàlisi d'aigua a domicili.

La reacció de moltes persones ha estat preguntar a la companyia que els subministra l'aigua potable. Des d'Aigües de Banyoles han explicat que, en la majoria de casos, els consumidors sospiten que es tracta d'una oferta enganyosa.

Aquesta mateixa activitat es va detectar entre la primavera i l'estiu passat. Des de llavors, l'empresa manté una advertència al seu web que afirmen que continua vigent. Pel que fa a la proposta d'entrar als habitatges per analitzar l'aigua de consum de boca, Aigües de Banyoles va explicar que les seves instal·lacions disposen d'un laboratori propi, on fan les analítiques pertinents. Ahir van afirmar que tenen la seguretat que l'aigua surt correctament. En relació amb la suposada empresa, la companyia remarca que la seva forma d'actuar és «impròpia d'un servei públic». Segons assenyala en la seva advertència al web, «intuïm que aquesta pràctica obeeix exclusivament a interessos comercials d'empreses oportunistes que intenten vendre equips i productes diversos».