El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha tret al carrer el rebuig de l'alumnat dels instituts a la llei educativa espanyola, la privatització i l'especulació en l'educació. Aquesta formació ha mantingut la convocatòria de vaga pel 9 de febrer, que els representants del professorat van anul·lar la setmana passada després d'arribar a un acord amb el Departament d'Ensenyament. El SEPC és l'únic col·lectiu docent i estudiantil que ha mantingut la protesta, argumentant que l'alumnat té unes demandes pròpies que encara no s'han resolt.

Aquest dijous al migdia, aproximadament 150 estudiants d'instituts de Girona, la Garrotxa o Banyoles s'han manifestat pel centre de la capital gironina, entre les places de la Constitució i la Pompeu Fabra; davant la primera hi ha la subdelegació del Govern espanyol i a la segona hi ha la Generalitat. El manifest reivindicatiu s'ha llegit davant la seu del Govern català.

Els joves s'han manifestat per l'avinguda Jaume I, tot exhibint pancartes reivindicatives, estelades i les banderes liles que identifiquen el moviment feminista. Amb les seves proclames han repetit que "des dels instituts aturem la Lomque" (coneguda popularment com a Llei Wert), han denunciat la privatització i l'especulació a l'educació i han expressat el seu rebuig a una policia de caràcter repressiu. Les protestes del SEPC s'han realitzat a diferents ciutats i poblacions catalanes.