Una iniciativa solidària recull fons per a una recerca pionera en càncer de l'Idibgi

"El crep de mi vida" engega una campanya per finançar un estudi gironí per reduir els efectes secundaris del tractament oncològic

09.02.2017 | 12:23

Una campanya solidària impulsada per l'autora del blog "El crep de mi vida", Vanessa Nueda, recull fons per a un projecte pioner de recerca sobre el càncer impulsat per l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, l'Idibgi. Els diners que es recaptin amb la iniciativa benèfica Girona Solidària -que inclou 22 punts amb guardioles a Girona i una campanya de micromecenatge- ajudarà a finançar una investigació del doctor Jordi Frigola que vol desenvolupar una nova eina de lluita contra el càncer.

Frigola lidera un treball de recerca de llarg recorregut centrat a aturar els mecanismes que permeten que les cèl·lules tumorals es repliquin. La finalitat de la investigació és trobar nous inhibidors específics per al creixement cel·lular, el que suposaria un avantatge respecte els tractaments actuals, ja que reduiria els efectes secundaris de la teràpia.

L'investigador va iniciar aquesta línia de recerca a Anglaterra a partir de models animals i la seva hipòtesi és que podria ser efectiu també en el cas dels humans. Durant la seva recerca post-doctoral Frigola es va centrar en el llevat, i ara es tracta de traslladar-lo a humans, "perquè en la primera fase de la malaltia la duplicació del genoma de les persones només compta amb una proteïna més que el llevat". 

Frigola, que és investigador Ramón y Cajal de l'Idibgi, remarca que es tracta d'un projecte a llarg termini, però destaca la necessitat d'apostar per la recerca bàsica "que neix amb una hipòtesi molt solida", perquè després es pugui convertir en recerca aplicada i que repercuteixi en el pacient. La falta de recursos impedeix organitzar un equip de treball necessari per a afrontar la recerca amb garanties, que està valorada en 70.000 euros i, per això, els diners recollits es destinaran a finançar un contracte de treball per a un estudiant de doctorat durant quatre anys.

L'autora del blog "El crep de mi vida" va patir un càncer de mama fa dos anys i des de llavors no ha parat d'impulsar projectes solidaris per millorar la qualitat de vida dels malalts oncològics. Per exemple, Nueda ha recollit fons que han permès comprar ordinadors per a l'ICO, renovar els matalassos de la planta d'oncologia del Trueta i també la sala d'espera de l'hospital de dia de Girona.

Ara promou la iniciativa "Girona Solidària", en què col·laboraran una vintena d'establiments gironins que custodiaran unes guardioles solidàries per a recollir donatius pel projecte. En el marc de la campanya, també s'ha impulsat una campanya de micromecenatge a Verkami que preveu l'enregistrament i edició d'un DVD d'un concert de la Giorquestra per a vendre'l i recpatar més fons per al projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Les Planes canviarà el nom de la plaça d´Espanya i l´anomenarà 1 d´Octubre

Les Planes canviarà el nom de la plaça d´Espanya i l´anomenarà 1 d´Octubre

La decisió busca homenatjar als que van defensar les votacions i es votarà al ple d'aquesta setmana

Augmenten un 12,3% les denúncies per violència de gènere a Girona

Augmenten un 12,3% les denúncies per violència de gènere a Girona

El 95,6% de les víctimes són dones i el 78% dels judicis acaben amb condemnes

El litoral gironí és un dels punts de la península amb més pol·lució per emissions de dièsel

El litoral gironí és un dels punts de la península amb més pol·lució per emissions de dièsel

Un estudi xifra en 170 les morts que s'haurien evitat a l'Estat si els vehicles no s'haguessin...

Girona negocia la cessió de l´edifici de l´antiga UNED perquè hi vagin entitats

Girona negocia la cessió de l´edifici de l´antiga UNED perquè hi vagin entitats

Les converses amb la Diputació, que és propietària de l'immoble de tres plantes, estan ben...

Música, esports i castells a la Festa Major de Banyoles

Música, esports i castells a la Festa Major de Banyoles

La penúltima jornada de la festa major de Banyoles va començar amb una àmplia...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema