Càritas Diocesana de Girona va començar ahir la segona edició d'un programa que ofereix l'experiència de les persones grans als centres educatius, Grans Experts, que amplia el nombre de participants.

L'equip del Programa d'Acompanyament a la Gent Gran de Càritas Diocesana de Girona desenvolupa un projecte per promoure la participació de les persones grans a la societat, i lluitar contra la solitud i l'exclusió social. El projecte Grans Experts va comptar amb una prova pilot el 2016 i aquesta setmana inicia la segona edició, amb nous participants i centres col·laboradors.

La primera sessió d'aquesta nova edició del programa Grans Experts es va realitzar ahir al matí a l'escola d'educació infantil i primària Castelum, de Sant Julià de Ramis (Gironès).

Grans Experts és un projecte que té per objectiu facilitar la cohesió social a través de la convivència i l'aprenentatge entre persones grans i alumnes, mitjançant activitats formatives que la gent gran ofereix a l'aula, amb acompanyament, suport i seguiment continuat per part dels responsables del projecte de Càritas.

Durant aquest curs 2016-2017, Càritas Diocesana de Girona oferirà, com a mínim, 10 sessions amb experiències de les persones grans voluntàries que s'hi han adherit i amb la voluntat d'ampliar l'abast del projecte de manera progressiva.

La prova pilot del curs passat va merèixer un premi del Consell comarcal de l'Alt Empordà que, ara, els ha permès ampliar el projecte arribar a més centres educatius gironins.