La incorporació de la roba al sistema de recollida porta a porta de Vilablareix ha resultat un èxit, tant per les xifres com la participació dels veïns. Amb aquest sistema, durant el 2016, s'han recollit un total de 4.586,5 quilos de roba, que s'entrega a Humana i a Roba Amiga.

Una xifra que multiplica per cinc els 850 quilos que es van recollir el 2015 amb el contenidor que hi ha a la deixalleria municipal i que gestiona la cooperativa Roba Amiga.

De les quatre tones i mitja de roba reciclada l'any passat, 3.679 quilos s'han recollit a través del porta a porta i 440 més a través del contenidor que hi ha ubicat al tancat del disseminat. Tota aquesta roba la recupera Humana, mentre que els 467,5 quilos restants, s'han recollit a través del contenidor que hi ha a la deixalleria per a la cooperativa Roba Amiga. Aquest increment suposa que cada veí hagi passat de reciclar 0,33 quilos/ any a 1,74 kg durant el 2016.

L'alcalde, David Mascort, ha manifestat que estan «molt satisfets amb la resposta dels veïns» durant aquest primer any d'implantació de recollida de roba usada porta a porta.

«Quan vam iniciar la recollida selectiva porta a porta sabíem que aquest era el camí a seguir. Ara les dades que estem recollint i l'excel·lent resposta dels veïns a nous projectes com la recollida de teixits, ens empeny a seguir treballant per millorar el medi ambient i la qualitat de vida dels nostres veïns», ha destacat.

El servei es va iniciar el gener de l'any passat i la recollida es realitza el primer dilluns de mes. I, per reforçar el servei, els mesos de canvi d'armari (abril, maig, juny, octubre i novembre) es fan dues recollides mensuals.