La CUP ha exigit responsabilitats polítiques al Consorci de la Costa Brava (CCB) després que ahir Diari de Girona publiqués que l'entitat ha cessat el seu gerent. La formació ha manifestat «preocupació per la incapacitat» dels càrrecs electes que gestionen l'ens «de reconèixer i assumir» les seves obligacions. Malgrat tot, el partit s'ha mostrat «esperançat» amb el fet que «a partir d'ara es reverteixin les irregularitats i les males pràctiques detectades en la gestió de l'organisme».

En aquesta línia, la CUP ha recordat que des que va difondre el text íntegre d'una auditoria que enumera fins a 26 incompliments comptables i de gestió al CCB, «s'han precipitat els canvis en la gestió» de l'entitat. Per això, la formació ha apuntat que des que es van notificar les primeres irregularitats -el 28 de juliol de l'any passat, quan l'auditoria va entrar al registre de l'ens- fins a l'actualitat «s'han convocat un mínim de vuit juntes de govern i tres plens del Consorci, sense que cap dels seus representants polítics manifestés preocupació per la mala gestió de l'organisme».

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha considerat que «alguna responsabilitat han de tenir aquelles persones que cobren uns diners per fer una feina de control que s'ha demostrat que no realitzen». A part del cessament del gerent, el CCB va presentar també un pla d'acció fa dues setmanes per corregir els incompliments detectats per l'auditoria.

L'entitat, formada per la Diputació de Girona i 27 ajuntaments del litoral gironí, ha apuntat que es pretén que el nou gerent tingui un perfil «més administratiu». Pel que fa a l'actual gerent, Xavier Tristán, tornarà a la seva plaça de cap dels serveis tècnics de l'ens. Els propers dies es convocarà el concurs per escollir el nou gerent de l'entitat. D'entrada, tal com estableix la legislació vigent, els aspirants han de ser funcionaris del CCB, de la Diputació o d'algun dels consistoris que formen part de l'ens. Si entre els funcionaris no es presenta cap candidat, llavors la plaça serà oberta a tothom.