Un home de 43 anys va ser detingut ahir a Olot per haver llençat una pedra diverses vegades contra els aparadors de quatre botigues del carrer Sant Rafel d´Olot.

A les dues del migdia, des de la plaça Clarà, l´home va iniciar un itinerari amb bicicleta. De bon principi, va llençar diverses vegades la pedra contra l´aparador de l´òptica que fa xamfrà entre les voltes de la plaça Clarà i el carrer Sant Rafel. La pedra, de gran dimensió, va rebotar contra els vidres, però els va deixar inservibles.

Tot seguit va recollir la pedra i la va llençar contra la porta i l´aparador d´una botiga de roba infantil. Després dels impactes, va recollir la pedra i la va dirigir contra els aparadors d´una botiga d´esports i una de joies.

Segons testimonis, l´home hauria continuat amb la ruta contra els aparadors del carrer Sant Rafel, però dos joves primer el van avisar. Segons testimonis, li van preguntar: «Què fas?». I, després el van aturar. Tot seguit va passar un policia municipal, que el va detenir.

En un primer moment, la Policia Local va traslladar l´home a l´Hospital d´Olot perquè fos atès de les ferides que s´havia fet en el recorregut. Després, el van lliurar als Mossos d´Esquadra perquè passi a disposició judicial.

Testimonis van assenyalar que des de feia uns dies veien passar l´home amb bicicleta pel carrrer i no els va semblar agressiu. El van definir com una persona de mitjana estatura, prim, una mica calb i d´aspecte deixat.

Van indicar que des de feia uns dies dormia al ras a la plaça Clarà. Quan van passar els fets no hi havia gaire vianants i la major part dels botiguers eren fora, perquè havien acabat de tancar les botigues per anar a dinar.

El carrer Sant Rafel és la principal via comercial d´Olot. Durant tota la tarda, els transeünts es van aturar a veure els senyals dels impactes de la pedra contra els vidres. Es tractava de vidres forts i contra impactes, per això la pedra rebotava i l´home detingut la recollia i la tornava a llençar contra els vidres.