Sindicats d'alumnes i de docents critiquen els canvis a la selectivitat a mig curs

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya veu «falta de respecte» · El Sindicat de Professorat de Secundària detecta «irritació» als instituts

17.02.2017 | 07:20

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) ha interpretat el canvi d'última hora a la selectivitat com «una falta de respecte» amb l'alumnat i ha reclamat a la Secretaria d'Universitats i Recerca que mantingui l'estructura de l'any passat. Aquesta modificació limita les opcions de l'alumnat a l'hora de triar l'assignatura d'un dels cinc exàmens de la fase obligatòria de les proves, un fet que considerene que els complica obtenir una nota alta.

El professorat dels estudiants que al juny s'examinaran de la selectivitat també ha rebut el canvi amb «certa irritació», segons va informar el delegat a Girona de l'únic sindicat docent específic de Secundària, Aspepc-SPS. Luis Sobrino va dir que la seva formació dona suport a l'alumnat, perquè «no pot ser que el canvi es faci a meitat de curs». «La forma no ha estat la correcta, encara que no sigui un canvi gaire dràstic», va remarcar el delegat sindical, qui va explicar que aquest és un assumpte que preocupa als responables de coordinar el Batxillerat als instituts.

La setmana passada, la Secretaria d'Universitats i Recerca va presentar la doble correcció dels exàmens de Llengua i Literatura catalana, d'acord amb la nova normativa ortogràfica i l'antiga, fins al 2020 com l'única novetat de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) de 2017. Mitjançant un comunicat, la Generalitat va assegurar que les proves mantenien l'estructura dels últims anys. Però la lletra petita posava de manifest un canvi significatiu en la fase general de les PAU. Aquest és el bloc obligatori i consta de 5 exàmens, amb els que es pot aconseguir una nota màxima de 10 punts: 4 són de matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, i Història o Història de la filosofia) i el cinquè deixava de poder-se triar entre 20 assignatures per limitar-se a 4 de comunes (Història i fonaments de les arts, Matemàtiques, Llatí i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials). La segona fase de la selectivitat, l'específica, és voluntària i serveix per pujar nota.

A quatre mesos de la selectivitat, tant l'AJEC com el Sindicat de Professors de Secundària critiquen que la Generalitat hagi plantejat cap canvi. Des d'Universitats, però, mantenen que en van informar al Saló de l'Ensenyament (febrer 2016) i atribueixen la situació a un problema d'entesa. Afirmen que l'alumnat podrà triar entre més matèries de les que 4 que especifiquen en el seu comunicat, que és l'única informació actualment consultable a l'apartat «Estructura de les PAU» del seu web.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La Creu Roja ha fet 4.703 actuacions sanitàries a les platges gironines

La Creu Roja ha fet 4.703 actuacions sanitàries a les platges gironines

Els traumatismes i les ferides lleus han motivat la majoria d'intervencions en 17 indrets de la...

Blaumut, ho deixem per un altre dia?

Blaumut, ho deixem per un altre dia?

El Teatre de Bescanó ajorna el concert de la banda programat per a l'1 d'octubre davant la situació

Carrers en blanc per posar-se a la pell del malalt

Carrers en blanc per posar-se a la pell del malalt

Les plaques amb els noms de cinc de carrers del barri de Gràcia de Barcelona porten tapades...

Una família ripollesa viu des de Geòrgia el pas de l´huracà «Irma»

Una família ripollesa viu des de Geòrgia el pas de l´huracà «Irma»

Isabel Ortés acull dues famílies a casa seva després de ser evacuats de la costa est

Campelles cobra per circular pels camins que van als boscos dels bolets

Campelles cobra per circular pels camins que van als boscos dels bolets

Fins a 500 vehicles havien arribat a estacionar en temporades passades al pla de Prats, un entorn...

Enllaços recomanats: Premis cinema