Els usuaris de l´autopista AP-7 podran passar pel tram gratuït entre Fornells de la Selva i Vilademuls sense necessitat d´aturar-se. Autopistas, companyia del grup Abertis, va presentar ahir el RondaGi, un dispositiu que permetrà als clients de l´autopista circular pel trajecte de 20 quilòmetres comprès entre aquestes dues localitats sense necessitat d´aturar-se per agafar el tiquet.

El RondaGi consisteix en un adhesiu enganxat al vidre de funcionament similar al Via-T. De fet està previst que els usuaris hagin de passar per aquests tipus de carrils si volen fer ús del dispositiu. Els responsables d´Abertis van explicar que a partir del proper 6 de març començaran a repartir els adhesius als diferents peatges de Girona Nord i Girona Sud, on hi haurà un empleat que n´explicarà el funcionament i ajudarà els usuaris a col·locar-lo correctament.

A més, el dispositiu també es podrà sol·licitar als ajuntaments de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Gregori, Vilademuls, Vilablareix, Aiguaviva, Sant Julià de Ramis, Cervià de Ter i Fornells, i al consell comarcal del Gironès fins que s´esgoti. En aquest sentit, Abertis preveu repartir prop de 200.000 dispositius i donar servei als 11.000 dels 14.500 vehicles que passen actualment pel traçat Fornells-Vilademuls que no són usuaris del Via-T (i, per tant, han d´agafar tiquet).

Abertis assegura que no cal estar empadronat en un dels municipis del tram per obtenir-lo. Segons els responsables de l´empresa, l´objectiu d´aquest projecte és «que els gironins gaudeixin de millors connexions territorials», i també «gestionar l´increment de la mobilitat en aquesta zona», una crescuda que xifren en prop del 20%. La mesura va ser molt ben rebuda pels alcaldes dels municipis afectats.

Satisfacció dels alcaldes

L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assenyalar que el RondaGi suposa un pas més «perquè la xarxa que formen els municipis de l´àrea urbana estigui més unida». Els batlles de Salt (Jordi Viñas) i Vilademuls (Àlex Terés), i la regidora representant Sant Julià de Ramis (Cristina Bosch) van ressaltar que el dispositiu permetrà reduir les cues que es formen als peatges.

L´alcalde de Sarrià de Ter (Roger Torrent) va destacar que el RondaGi «justifica l´interès general que té aquest tram com a via franca», i l´alcalde de Fornells (Narcís Boschdemont) va destacar els beneficis de l´eina per al seu municipi.