Vuit persones detingudes per tràfic de drogues. Aquest és el balanç d'una operació policial que va liderar ahir la Guàrdia Civil de la comandància de Girona i que es va desenvolupar entre l'Alt Empordà i Girona ciutat.

Aquestes detencions, però, van precipitar-se després que diumenge passat la Policia Municipal de Girona detingués una parella de Figueres que duia cocaïna amagada entre bolquers a la cadireta del cotxe. El cas està sota secret de sumari i està centrat en el tràfic de cocaïna i marihuana.

Ahir, al voltant de les set del matí, agents de la policia judicial tant de paisà com amb uniforme es van desplaçar a Figueres, Vilafant i Girona ciutat. Van escorcollar cinc domicilis, un en cada població de l'Alt Empordà i tres de la capital del Gironès.

El que no va trascendir ahir encara és la quanitat de droga i diners en efectiu que els agents van trobar en aquests domicilis. A Girona, on van efectuar els escorcolls a la zona del passeig d'Olot i al barri de Taialà, la Policia Municipal de Girona també va donar suport a la Guàrdia Civil en tot l'operatiu.

A Figueres, per exemple, els agents van escorcollar una casa al número 56 del carrer Pujades. En aquestes poblacions van detenir vuit persones, que han quedat imputades per un presumpte delicte de tràfic de drogues. Els arrestats està previst que declarin davant del jutge durant les properes hores.

L'operació està relacionada amb el tràfic de cocaïna i va arrencar gràcies a unes detencions practicades a Girona ciutat fa pocs dies.

Droga entre bolquers

En concret, el cas està vinculat a les dues detencions que van fer agents de la Policia Municipal de Girona diumenge passat. Van arrestar dues persones quan viatjaven amb cocaïna amagada a la cadireta del nadó. En concret duien 100 grams de droga, més de 3.000 euros i tres telèfons mòbils. La detenció es va fer quan van detectar un vehicle sospitós en una rotonda a tocar de la sortida de l'autopista AP-7. La Policia Municipal de Girona va detenir Bernabé G.J., de 35 anys, i Stefania Liliana D., de 20 anys, veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Unes detencions que han conduït cap a l'operatiu policial d'ahir.

En fer l'escorcoll del vehicle, van constatar que al terra dels seients posteriors hi havia una bossa de mà amb un paquet amb cocaïna embolcallada amb plàstic i camuflada entre bolquers.