La Guàrdia Civil dona per desarticulada una organització dedicada al tràfic de drogues -sobretot cocaïna- amb una forta implantació a Girona i que s'estava diversificant cap a l'Alt Empordà. A més aquest grup comptava amb un «gran poder» de distribució. L'operació antidroga que dijous es va desenvolupar a Girona ciutat, Vilafant i Figueres és la culminació d'una investigació que va iniciar el setembre la Guàrdia Civil de Girona.

Durant l'actuació, en la qual també va col·laborar la Policia Municipal de Girona, es van detenir vuit persones -sis homes i dues dones- de nacionalitats espanyola i romanesa. El cos policial no descarta més detencions relacionades amb els fets.

Els agents durant els escorcolls van descobrir dues plantacions de marihuana en dos garatges de Girona i Vilafant. Durant l'operació també van comissar 16 quilos de marihuana, 95,5 grams de cocaïna, 400 grams de cocaïna; armes com ara un subfusell d'aire comprimit, dues pistoles també d'aire comprimit i una pistola detonadora i cartutxos. També van intervenir dos vehicles i 23.865 euros, dos esprais de defensa i quatre balances digitals.

L'operació, anomenada Capestopa, va començar al setembre quan la Guàrdia Civil va saber d'una organització que es dedicava al tràfic de drogues, concretament marihuana i cocaïna, en zones de Girona. Tenien sospites, a més, que podria estendre el seu àmbit d'actuació a l'Alt Empordà.

A partir daquí, els agents van començar a investigar per corroborar les sospites i inicialment es van centrar en els barris de Fontajau i Taialà de Girona. Per tot això van sol·licitar el suport de la Policia Municipal de Girona.

Durant el procés, els agents van comprovar que els membres del grup també estaven en altres zones de Girona i a Vilafant. Els policies van localitzar els seus objectius i van poder comprovar que es dedicaven a vendre substàncies estupefaents. Unes vendes que els sospitosos feien des del domicili d'un dels investigats, al mig del carrer i a plena llum del dia.

Acompanyats de menors

Un dels membres del grup fins i tot anava acompanyat de menors quan venia la droga i així podia passar més desapercebut i no aixecava sospites. Els investigadors van anar a Vilafant i en altres punts de Girona on van comprovar que s'hi cultivava marihuana.

L'11 de febrer tot es va precipitar ja que va ser quan la Policia Municipal de Girona va interceptar un vehicle ocupat per un home, una dona i un nadó. Els agents van comissar 100 grams de cocaïna que havien amagat sota la cadireta i entre els bolquers. Va resultar que l'home que els agents va detenir era un dels objectius de la investigació de la Guàrdia Civil. Bernabé G.J., de 35 anys i que formava part del grup que actuava a la zona de Figueres i Vilafant.

Per tot això, els agents van decidir explotar dijous l'operació amb la Policia Municipal de Girona i que va acabar amb vuit arrestats i el comís de droga, armes i diners, entre d'altres.