Catalunya va registrar el 2016 un total de 56 terratrèmols -una mitjana d'un cada sis dies- de més d'1,7 graus de magnitud en l'escala de Richter, dels quals dos van superar els 3,6 graus (ambdós a les comarques gironines): un amb epicentre a la Selva i l'altre al Pla de l'Estany. D'aquesta manera, la demarcació de Girona es va situar l'any passat com el territori de tot Catalunya amb els terratrèmols de més magnitud.

Segons les dades recollides per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), els dos terratrèmols de més intensitat van tenir lloc a les 06.57 hores del 10 de juny del 2016 al Pla de l'Estany amb el seu epicentre a deu quilòmetres de profunditat -cosa que va esmorteir els seus efectes-, així com a les 08.26 hores del 4 de setembre de l'any passat a la Selva a quatre quilòmetres de profunditat. En tots els dos casos, els sismes van tenir rèpliques. Al del Pla de l'Estany es va registrar 40 minuts un terratrèmol previ de 2,5 graus en l'escala de Richter, que el va seguir l'endemà un altre terratrèmol d'1,8 graus. Al de La Selva el va seguir 25 minuts després un altre moviment d'1,8 graus.

En cap dels terratrèmols es van produir danys personals o materials, encara que van ser percebuts per les poblacions més pròximes. Així mateix, la Selva va ser una de les comarques del conjunt de Catalunya més afectades pels terratrèmols en tot l'any passat, segons l'Idescat.