El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar ahir destinar per al 2017 700.000 euros per realitzar actuacions de manteniment i conservació de lleres en trams no urbans dels cursos fluvials de les conques internes. Es destinaran prop de 252.000 euros a la demarcació de Girona, més de 279.600 euros a la de Barcelona, 148.141 euros a la de Tarragona i més de 20.330 euros a la de les Terres de l'Ebre.

Diversos criteris

Les actuacions programades s'han decidit en base a criteris de prioritat en lleres situades en àrees de risc significatiu d'inundació i en els seus afluents.

Precisament les actuacions de l'ACA, que es duran a terme al llarg d'aquest any, es centraran en retirar vegetació, residus i altres obstacles que impedeixin la lliure circulació de l'aigua, així com en la lluita contra les espècies vegetals invasores, com la canya americana, o en la plantació d'espècies autòctones i de bon comportament hidràulic en avingudes. Una de les lleres on es va actuar és la de Cornellà del Terri.