Una setantena d´esportistes, entre els quals hi ha les plantilles del Girona FC i de la UE Llagostera, l´atleta olímpica de Banyoles Esther Guerrero, la secció d´hoquei patins del Barça, els corredors de muntanya Kilian Jornet i Núria Picas, els futbolistes Gerard Piqué i Raúl Tamudo o els pilots Marc Márquez i Laia Sanz, han participat en un vídeo de l´escola Vedruna d´Arbúcies per donar suport a un alumne que lluita contra un limfoma de Hodgkin. El resultat, de prop de mitja hora, es pot veure al web del centre educatiu.

L´Eduard Jordan té 11 anys, cursa 6è de Primària i és un apassionat dels esports que juga a futbol i practica l´atletisme. Per aquest motiu, quan els pares els van dir que des del Nadal mostrava una baixada de l´estat d´ànim, el tutor del noi, Daniel Castilla, i el director de l´escola, Ramon Reyero, van prendre la iniciativa d´adreçar-se a esportistes d´elit. A través d´una carta, els van demanar col·laboració per animar l´Edu -tal com se´l coneix- amb un missatge gravat, que s´ha integrat en el vídeo #ànimsedu. En tots els casos, el centre remarca que va rebre una resposta positiva.

Empatia, lluita i superació

A més de ressaltar els valors educatius de l´esport, l´explicació que acompanya el vídeo remarca que els seus protagonistes són esportistes que han assolit l´èxit, «persones diferents però alhora similars, ja que tots tenen en comú certes coses, com ara l´empatia i el caràcter de lluita i superació». A part dels noms esmentats al principi, el llistat d´adhesions també inclou la subcampiona mundial d´esquí de muntanya Mireia Miró; els entrenadors de les seleccions catalana i espanyola de futbol, Gerard López i Julen Lopetegui, i del Barça, Luis Enrique; els futbolistes Neymar i Marta Unzué; el ciclista Purito Rodríguez; i el tennista Tommy Robredo, entre d´altres.

Des de l´estiu, l´Edu lluita contra un limfoma de Hodgkin amb metàstasi als ossos, per la qual cosa s´ha sotmès a un tractament de quimioteràpia a l´hospital de la Vall d´Hebron de Barcelona. Un procés llarg i dur que implica moltes visites hospitalàries i que l´escola ha volgut contribuir a alleugerir amb l´elaboració d´un vídeo d´ànims. Un cop van disposar del material, el van fer arribar a la família abans de publicar-lo al web del col·legi Vedruna d´Arbúcies, on fins al 14 de febrer havia tingut 3.511 visualitzacions.

El colofó al muntatge el posa el mateix Edu, que llegeix una carta d´agraïment a totes les persones que s´hi han solidaritzat; així com a l´equip mèdic de la Vall d´Hebron, l´Escola de Futbol Arbucienca, el Club d´Atletisme de Sant Celoni i els seus amics. Per acabar, el noi fa una declaració de principis: «Donaré gas, faré l´última volta, faré el match point definitiu, marcaré el gol de la victòria. Aquesta és la meva cursa i us prometo que la guanyaré».