La plataforma Girona Acull, el Grup de Suport Stop Mare Mortum Blanes, la Plataforma per la Pau Lloret, Baix Montseny Acull i la campanya Casa nostra, Casa Vostra, al costat d'una desena més d'organitzacions catalanes, van presentar ahir la coordinadora Obrim Fronteres en defensa del dret de les persones que fugen de les guerres, la pobresa i les catàstrofes a aconseguir refugi.

Les entitats que formen part d'Obrim Fronteres duen a terme una tasca de sensibilització en els seus entorns, amb l'objectiu de defensar un tracte humà i legal per a les persones que es veuen obligades a fugir dels seus països. També han organitzat mobilitzacions i han participat en accions ciutadanes, com la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona. Entre les seves activitats també hi ha la creació de xarxes educatives i de material pedagògic. I en aquests moments, promouen recollides de signatures als seus territoris per adreçar una petició al Congrés dels Diputats, per tal que tant el Govern espanyol com la Comunitat Europea compleixin els seus compromisos pel que fa a l'acollida de persones refugiades. Obrim Fronteres reclama «un canvi real en l'actual política migratòria espanyola i europea que faci possible l'acollida i el retorn als valors del Drets Humans».

Amb la creació de la nova coordinadora Obrim Fronteres, les entitats que en formen part volen unir esforços i fer una crida a totes les organitzacions que treballen pels mateixos objectius que s'hi afegeixin.