Prop de mig milió d'euros i 8.000 plantes de marihuana comissades en el macrooperatiu antidroga que es va desenvolupar ahir a l'Empordà.

Amb la vintena d'entrades i escorcolls també es van detenir a 31 persones, majoritàriament del clan Cortés. Els quals conformaven una organització dedicada al cultiu i exportació d'aquesta droga.

A banda dels diners, que s'investiga si s'haurien obtingut de forma il·lícita, els Mossos i el Servei de Vigilància Duanera també han aconseguit localitzar diverses armes i armilles antibales. En total vuit. Part de les quals es trobava oculta en el búnquer dels líders de la banda, a Avinyonet de Puigventós.

Durant el macrooperatiu també es van comissar objectes de luxe, els quals Vigilància Duanera està mirant si s'han obtingut a través del blanqueig de capitals. Per exemple, vuit vehicles, majoritàriament d'alta gamma.

Els diners, uns 450.000 euros estaven amagats als domicilis del nucli dur de l'organització i de fet, només en una casa del carrer Ramon i Cajal del barri de Sant Joan de Figueres -epicentre de l'organització criminal-, hi van trobar un bon feix de bitllets.

La droga comissada i part de les armes es va trobar en un búnquer que hi havia sota de la casa d'Avinyonet.

I en el mas de Cabanes on van anar els Mossos i Vigilància Duanera hi van trobar una gran plantació de marihuana.