La comissió de seguretat viària del Congrés dels Diputats va debatre ahir una proposició no de llei sobre la millora integral de la N-260 per reduir la sinistralitat. El PSC gironí va lamentar en un comunicat que «ni en el text ni en la part dispositiva es mencionava la necessitat, i reclamació històrica, del desdoblament de la N-260 al seu pas per comarques gironines» i, per això, el PSC va presentar una proposta d'esmena al text d'ERC.

Segons va explicar el PSC, el text original d'ERC demanava «consignar als pressupostos de l'Estat una partida destinada a les obres de millora i adequació de la N-260 per reduir l'alta sinistralitat que s'hi registra» i els socialistes volien afegir-hi «com a alternativa temporal al definitiu desdoblament de tots els trams de l'eix pirenaic». El diputat del PSC gironí, Marc Lamuà, va valorar que, «a banda de qualsevol millora immediata que seria benvinguda» calia remarcar que la millor mesura «seria el definitiu desdoblament». «Un afegit que podríem fins i tot considerar testimonial» com «a recordatori de quin és i ha de ser l'objectiu últim dels electes gironins» sobre una «via cabdal per moltes de les nostres comarques», segons Lamuà.

El PSC també demanava un informe comparatiu de les mesures per reduir la sinistralitat i el que suposaria aquest desdoblament.

Lamuà es va preguntar per què no s'han acceptat les esmenes i «quin era el grup dels que han acordat l'esmena transaccional que no volien que aparegués la paraula desdoblament en el text».