L'auditoria feta pública fa unes setmanes que enumerava fins a 26 incompliments comptables i de gestió al Consorci Costa Brava (CCB), i que va acabar amb el cessament del seu gerent, no tindrà cap conseqüència política. Al torn final del ple de la Diputació de Girona celebrat ahir, la CUP va preguntar al president si s'assumirien «responsabilitats polítiques» davant la «incapacitat» dels càrrecs electes que gestionen l'ens «de reconèixer i assumir» les seves obligacions. Pere Vila va replicar que l'únic càrrec polític que depèn directament de la Diputació de Girona és el president del CCB (que recau en Vila mateix però que té delegat en Carles Páramo) i, sobre aquest, va assegurar que estan «contents» amb la seva tasca.

«Si es canvia la persona i la gerència, si es reconeix que hi ha accions que no s'han estat desenvolupant com tocaven, hi ha una part política que s'ha estat reunint per fer el control i execució del que passava al CCB. Aquesta part política no ha d'assumir cap responsabilitat?», va preguntar Lluc Salellas (CUP) al president de la Diputació. Vila li va recordar que el CCB està compost pels 27 ajuntaments del litoral gironí i la presidència recau en el president de la Diputació, qui té delegada la funció en Páramo, l'únic que està per sobre del gerent, ara cessat.

Vila va reconèixer que «evidentment no tot es fa bé» i l'auditoria va detectar «mancances» però «hem establert un pla d'esmenes de totes» elles i «ja s'ha visualitzat un canvi», va assegurar.

Per un costat, el president de la Diputació va coincidir amb les paraules de Páramo sobre la necessitat d'incrementar el personal del CCB. «És una obvietat, és un consorci que s'ha fet gran i a dia d'avui només hi ha quatre administratius» i «necessita» més plantilla. «Està recollit en el pressupost i en aquest exercici hi haurà un increment, segurament amb quatre persones més», va continuar Vila.

Un «nou perfil» de gerència

En paral·lel, sobre el canvi de gerent, Vila va assegurar que «és un canvi de criteri». «Hem parlat amb ell, s'ha considerat que es buscava un altre perfil i a partir d'aquí fem una convocatòria publica i veurem qui acaba sortint».

Per tant, va assegurar que «tot això jo ho situo al marge de decisions polítiques». Segons Vila, el CCB «venia d'una època molt dura» perquè no hi havia els suficients recursos i feien «perillar moltes inversions», però «això s'ha anat revertint». «Estem en el bon camí», va insistir ahir el president de la Diputació, i «evidentment no tot es fa bé però estem millorant moltes de les coses».

Per això, Vila es va mostrar convençut que amb els increments de personal i el nou gerent es pot «donar aquest impuls que creiem es mereix». Així, el president de la Diputació va reafirmar que «no creiem que hi hagi d'haver cap canvi polític perquè el proposen la majoria dels alcaldes» i amb Páramo, delegat per la Diputació, «hi estem contents», va sentenciar.