Convertir l'estació del tren de Torelló (Osona) en referència per als municipis de la Garrotxa. Aquest és l'objectiu de diferents ajuntaments i del Consell Comarcal de la Garrotxa, que presentaran properament una moció en la qual demanen millores a la línia R3 i també més connexions amb Torelló per tal que els garrotxins ho tinguin més fàcil per anar-hi a buscar el tren.

L'estació de Torelló és la més propera a la comarca i, per tant, volen que estigui més preparada per acollir usuaris de la Garrotxa. Per això, a la moció es demana un servei de busos llançadora que connectin els diferents pobles de la Garrotxa amb l'estació de Torelló -ara, el servei només para a Vic-, millores en l'aparcament de l'estació i també una «racionalització» dels horaris, entre d'altres. La campanya està motivada pel grup «Perquè no ens fotin el tren», que fa quatre anys que treballa a Torelló per aconseguir millores en aquesta línia que connecta Puigcerdà amb Barcelona.

Regidors dels diferents grups de l'Ajuntament d'Olot, representants d'altres municipis, l'alcalde de Torelló i membres de «Perquè no ens fotin el tren» van escenificar ahir a la tarda una unió per reclamar millores a la línia R3 de Rodalies, que connecta Barcelona i Puigcerdà. La Garrotxa no té servei ferroviari i l'estació més propera és la de Torelló, a Osona, situada a uns 30 quilòmetres d'Olot passant pel túnel de Bracons.

Per un transport públic digne

Des de la plataforma «Perquè no ens fotin el tren» -que fa quatre anys que treballa a Torelló per mantenir el servei i exigir millores a la línia- han decidit impulsar una campanya i han sumat el suport unànime dels municipis de la Garrotxa. Una unió que s'ha plasmat en una moció que està previst que, al llarg dels propers dies, aprovin els diferents ajuntaments de la Garrotxa i, també, els plenaris de Torelló i del Consell Comarcal de la Garrotxa. En el text, es reclama «un transport públic digne i de qualitat».