Besalú, Santa Pau, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Oix , la Vall d´en Bas, les Preses i Les Planes d´Hostoles han aprovat mesures o ja les han aplicades per reduir la velocitat dels vehicles que transiten pel centre urbà.

En concret Besalú té una previsió de 6.000 € en el pressupost del 2017 destinada a fer més segures les vies d´accés al nucli urbà i els carrers de la urbanització del Mont, Santa Pau també té partida de seguretat viària a les previsions de comptes i Sant Jaume de Llierca i Montagut i Oix fa pocs dies van acabar de posar vions a carrers i carreteres de pas per tal d´obligar la reducció de velocitat als vehicles.

Les Planes d´Hostoles no ha posat alentidors, però ha fet un desnivell al carrer del Pla que obliga els conductors a frenar. Segons ha explicat l´alcalde faran el mateix quan urbanitzin el carrer de la Rambla.

La Vall d´en Bas no ha posat alentidors. Això no obstant, la regidora Cristina Molas ha reconegut que hi ha queixes d´excés de velocitat. El problema que tenen és que els alentidors sobresurten en la superfície i són un element que castiga la mecànica dels tractors. Ha indicat que si n´han de posar, primer en contrastaran la necessitat amb els mossos d´esquadra i després ho consultaran amb els veïns.

L´Ajuntament de les Preses va posar alentidors a la zona de Pladevall, l´Avinguda Constitució i el centre del poble. Fonts de l´Ajuntament han assenyalat que sempre els han posat a partir de les reunions que han mantingut amb els veïns.