La Creu Roja i el Banc dels Aliments distribuiran, a partir de dilluns, 700 tones de menjar entre prop de 35.000 gironins amb dificultats econòmiques. Els productes provenen de la tercera i última fase del programa d'ajuda alimentària de la Unió Europea corresponent a 2016.

La cistella de menjar que rebran els beneficiaris d'aquests ajuts inclou 14 productes nutritius, pensats per cobrir les necessitats de les persones adultes i, sobretot, dels menors. En concret, conté arròs, llenties, potets d'alimentació infantil, galetes, cremes de verdures, fruita en conserva i mongetes també en conserva.

Setanta-quatre entitats d'arreu de les comarques de Girona rebran els 700.000 quilos de menjar de la UE, 35 a través de la Creu Roja -que arriba a col·lectius de Santa Coloma de Farners, la Jonquera, Girona, Arbúcies i Palafrugell- i 39 del Banc dels Aliments. Aquestes organitzacions tenen adjudicada la distribució de l'ajuda del Fons d'ajuda europeu per les persones més desvaforides, que finança el 85% del programa; mentre que el 15% restant surt d'aportacions de diferents ministeris de l'Estat. Creu Roja i el Banc dels Aliments reparteixen, cadascuna, 350.000 quilos d'aliments entre associacions gironines.

El president del Banc dels Aliments a Girona i Catalunya, Frederic Gómez Pardo, va explicar que aquest és un bon moment pel que fa a les reserves alimentàries de la seva entitat. El motiu és que encara tenen productes aconseguits en el Gran Recapte, celebrat a finals de novembre, i la setmana vinent també disposaran de l'aportació europea.