L'Ajuntament d'Olot, en el ple d'anit, va aprovar per unanimitat una moció per la taxa d'ocupació de terrenys per part de les empreses distribuïdores d'energia: aigua, gas i electricitat. La regidora Anna Barnadas (ERC) va presentar la moció com una manera d'aconseguir ingressos per combatre la pobresa energètica.

La regidora Montserrat Torras (PDeCAT) va explicar que l'Ajuntament ha detectat 19 comercialitzadores que no passaven correctament la facturació. Va indicar que els han reclamat el darrers 4 anys i que paguin correctament cada trimestre.

Torras va assenyalar que els serveis de recaptació de la Diputació han fet un estudi destinat a preveure el que poden arribar a obtenir els ajuntaments pel recapte. Va comptar de 7.000 a 12.000 ? per quilòmetre per línes de 220 KV, de 4.500 a 3.000 ? per quilòmetre per línies de 66 a 220 KV, i de 500 a 1.000 ? per línies de 30 a 60 KV.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va exposar que els serveis jurídics de les companyies són molt bons i va indicar que cal més jurisprudència favorable als municipis abans de començar l'estudi. Corominas va valorar que el més assenyat és seguir el que facin els altres municipis a través de la Diputació de Girona. Va recordar les sentències favorables a les empreses de telefonia mòbil que van fer anul·lar les ordenances fiscals de molts ajuntaments.

Xavier Garcia (OeC) va definir de molt bona la idea de crear la taxa. Mireia Tresserras (CUP) va explicar el paper de le grans companyies d'energia, i Mireia Tresserras (CUP) va exposar la història de les principals companyies i en va detallar la progressió en els beneficis.