La Direcció General de Trànsit (DGT) va convocar places d'examinadors per a la província de Girona i han quedat desertes. Aquest fet provoca que la plantilla es quedi amb els actuals membres, que no són suficients, com han denunciat des del sector en diverses ocasions.

Aquesta convocatòria de cursos de formació d'examinadors per a la posterior de provisió de lloc de treball d'examinador es va fer el setembre passat i un cop s'ha conegut el nombre d'aspirants s'ha pogut comprovar que ningú s'ha presentat per Girona.

El sostcap provincial de la DGT, Carlos Mitjavila Garcés assegura però que des de la Direcció General de Trànsit «s'és conscient de la disminució de la plantilla d'examinadors i està treballant per cobrir els llocs vacants i millorar el servei prestat als ciutadans». I afegeix que el Ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido recentment, va realitzar declaracions en aquest sentit.

De fet Zoido va dir, com va recollir Efe el 31 de gener, que a tot Espanya falten 176 examinadors de trànsit però que és una situació «s'anirà resolent a poc a poc» i va negar que això provoqués una «situació de caos» en els exàmens.

Aquest fet però cal recordar que a Girona sí que va suposar una situació complicada perquè l'any 2015 els mateixos examinadors van exterioritzar la problemàtica. Va esclatar en forma de vaga i no es van aturar fins que van aconseguir un compromís de la DGT. Això va ser a finals de 2015 i a partir d'aquí, com a mostra de bona voluntat, els treballadors van tornar a la feina.

L'acord va suposar l'aturada de les mobilitzacions però quan això va succeir ja hi havia acumulats 1.500 alumnes, que no havien pogut fer exàmens des del setembre. La xifra va arribar fins als 3.000.

Per posar fre a això, els examinadors van començar a fer hores extres i es va incorporar personal itinerant. Unes hores però com confirma el sotscap provincial de la DGT, s'han acabat el gener 2017 i explica que «es concedeixen de forma molt excepcional i no tenen caràcter estructural, es realitzen només per la plantilla i són de caràcter voluntari».

Examinador temporal

Ressalta però que des del juliol de 2016 s'ha reforçat la plantilla mitjançant examinadors itinerants. I que aquesta setmana s'ha convocat una plaça d'examinador a Girona en atribució temporal de reforç.

Més proves aquest gener

El sotscap exposa dades que són fruit de « millores en l'organització i gestió del servei d'exàmens» que al seu parer «han permès optimitzar la capacitat». Per exemple, el gener de 2015 es van fer 1.125 proves de circulació i aquestes van acabar amb un 53,8% d'aptes. El gener de 2017 va incrementar-se fins a les 1.465 proves d'exàmens amb un 51,7% d'aptes. I aquest últim gener, s'ha arribat a les 1.563 proves amb un 51,5% d'aptes.