El Ministeri de Foment no preveu que el nombre de viatgers de l'aeroport de Girona augmenti els propers cinc anys. Així es posa de manifest al Document de Regulació Aeroportuària (Dora) per al període 2017-2021, que el Govern espanyol va aprovar a finals d'aquest gener. A part de fer un pronòstic del trànsit dels pròxims anys a l'equipament de Vilobí d'Onyar, el Dora també estableix el pla d'inversions per a l'aeròdrom gironí fins al 2021, que és de gairebé 20 milions d'euros. Segons ha apuntat l'Estat en una resposta al senador gironí del PDeCAT, Joan Bagué, un dels projectes d'aquest pla és per millorar els sistemes d'inspecció dels equipatges i un altre és per remodelar les pistes de l'aeroport.

En concret, el Dora calcula que l'aeroport passarà dels 1.664.763 passatgers que va registrar en tot l'any passat als 1.658.686 d'usuaris que prediu que tindrà en tot el 2021. Per tant, si es complís la previsió de Foment, el nombre d'usuaris de l'aeroport de Girona cauria un 0,1% els propers cinc anys. Pel que fa al repartiment del trànsit, el Dora pronostica que el 2021 només el 0,6% dels vols de viatgers de l'equipament de Vilobí correspondrà al mercat nacional, el 94,7% a l'europeu i el 4,7% al no europeu. Així mateix, el document del Govern espanyol considera que el transport de mercaderies a l'aeròdrom gironí creixerà un 0,2% el període 2017-2021. En aquesta línia, es calcula que tan sols l'1,8% del trànsit de mercaderies sigui nacional i la resta -el 98,2%- europeu.

En el cas de les inversions, el compromís de l'Estat -segons el Dora- és invertir 19,75 milions d'euros a l'aeroport de Girona els pròxims cinc anys. En la resposta a Bagué, el Govern central ha explicat que una de les principals inversions que pretén fer -a través d'Aena- és l'adequació de les plataformes i els carrils de rodatge. Es tracta d'una millora de les pistes quantificada, en total, en 10,87 milions d'euros (més de 7 milions per a les plataformes i més de 3 milions per als carrils); la previsió és que aquesta remodelació s'executi des d'aquest any i fins al 2021. També en aquest mateix període, en altres projectes de l'aeròdrom, el Dora calcula invertir 3,99 milions en el manteniment de l'equipament de Vilobí i 4,88 milions en la seguretat de les persones així com de les instal·lacions.

En la resposta a Bagué, Foment ha exposat que aquesta millora de la seguretat consistirà en el subministrament d'uns equips detectors d'explosius més avançats i l'adaptació dels sistemes d'inspecció dels equipatges. El Govern espanyol ha conclòs que les inversions estan «orientades al manteniment dels serveis i a la seguretat operacional», sense oblidar el compliment de les normatives.