Tres acusats d'assassinar a ganivetades un jove a Colera el 17 de març del 2014 i calar foc al cadàver s'asseuran, a partir d'aquesta setmana, al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. La fiscalia sosté que es van posar d'acord i van ordir un pla per cometre el crim. L'acusació també implica en el cas una quarta processada perquè considera que va actuar com a encobridora quan va ajudar a fugir de l'Empordà l'autor material de l'assassinat. El judici començarà demà amb la tria del jurat popular i està previst que l'entrega de l'objecte del veredicte es faci el 8 de març, quan el tribunal es retirarà a deliberar.

El fiscal demana per a Marlon Roberto C. P. 25 anys de presó per assassinat i incendi forestal. Els mateixos delictes que atribueix a la cooperadora necessària, Dolors F. J., que afronta 15 anys. Per a la presumpta autora inductora, Esther P. del C. vol 20 anys de presó i per a la seva mare, Carmen del C. M., 3 anys per encobriment.

Un tribunal popular serà l'encarregat de definir quin paper va jugar cadascun dels quatre acusats en el crim perpetrat el vespre del 17 de març del 2014. El judici comença demà a la secció quarta de l'Audiència de Girona i està previst que s'allargui gairebé dues setmanes. Segons el guió, els acusats declararan al final, després d'escoltar tots els testimonis, els investigadors i els pèrits. Serà el dilluns 6 de març. Dos dies després, dimecres, entregaran l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar fins arribar a una resolució.

Segons detalla l'acusació púbica en el seu escrit de conclusions provisionals, el març de 2014 l'autor material del crim mantenia una relació estreta amb la suposada inductora -que regentava un bar a Llançà- i la seva mare.