L'Audiència de Girona ha condemnat dos homes a 12 anys de presó -cadascun- per haver violat una dona a un habitatge de Celrà. La sentència també ha imposat a Radu Boldizsar i a Emilian-Alexandru Clapa el pagament d'una indemnització de 20.000 euros així com la prohibició d'aproximar-se a la víctima per un període de 22 anys. El tribunal ha declarat Boldizsar i Clapa autors responsables d'una agressió sexual que va tenir lloc el 8 de desembre del 2013.

Els fets van començar la nit del 7 de desembre, quan la víctima va coincidir a un bar amb els dos homes, que van convidar-la a prendre's alguna cosa a una casa de Celrà. Quan els tres ja eren a l'habitatge, la matinada del 8 de desembre, després d'haver ingerit diverses begudes alcohòliques, Boldizsar i Clapa van impedir a la dona que sortís del domicili. «Amb la ferma intenció de tenir relacions sexuals amb la víctima», apunta la sentència, els dos homes van agafar la dona fortament per diferents parts del seu cos.

De fet, Boldizsar i Clapa van obstaculitzar la porta de la cuina (on es trobava la víctima) i quan ella estava intentant fer una trucada telefònica per demanar auxili, ells ho van impedir requisant-li el mòbil. Llavors, segons la sentència, pretenien obligar la dona a fer-los una fel·lació. Com que la víctima s'hi va oposar, van amenaçar de matar-la. Mentre ella intentava cridar per demanar auxili, els dos homes van tapar-li la boca i van portar-la -fent ús de la força- a un dormitori de la casa.

Violació simultània

A l'habitació, Boldizsar i Capa van arrencar les mitges i les botes a la dona, a qui també van apujar-li el vestit. «Davant l'actitud violenta dels processats, les amenaces i la impossibilitat de fugir», remarca la sentència, la víctima -afectada «greument per la situació»- no va poder evitar que els dos homes, utilitzant la força física i agafant-la fortament, la violessin de manera simultània. En aquest punt, la resolució concreta que la violació va ser per via vaginal i bucal; afegeix que els condemnats «s'intercanviaven les posicions».

Una vegada la dona va poder marxar del domicili, va contactar amb una amiga. Poc després es van desplaçar a un centre sanitari, on van detectar-li les lesions. A causa dels fets, la sentència explica que la víctima pateix un trastorn per estrès posttraumàtic. La mateixa resolució, de la secció tercera de l'Audiència de Girona, a part de la pena dels 12 anys de presó, la indemnització i la prohibició d'apropar-se a menys de 500 metres, també ha condemnat Boldizsar i Clapa a estar sota llibertat vigilada per un període de 10 anys.