Camprodon és un dels pobles beneficiats pel Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès amb fons europeus de desenvolupament regional (Feder), cor-responent al període 2014-2020. Es tracta d'un projecte de rehabilitació i dinamització del patrimoni històric i natural, «l'experiència dels Pirineus més autèntics», impulsat pel Consell Comarcal.

Dins del pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès, per al municipi de Camprodon s'ha definit un projecte de rehabilitació i dinamització del patrimoni històric i natural. Comprèn la restauració, la conservació i l'enllumenat de les muralles del castell de Sant Nicolau i del Pont Nou; la restauració i el pla de gestió del jardí històric de Can Vincke; la creació d'itineraris de visita del patrimoni natural i cultural; i l'habilitació i el pla de gestió de la zona dels horts de les muralles. Al jardí, un cop restaurat, s'hi construirà un punt d'interès per a visitants i camprodonins. El cost del projecte puja a 338.918 euros.

La proposta global se centra a reforçar els tres territoris que conformen la comarca del Ripollès com a destinació turística basada en els recursos naturals: la Vall de Ribes, la Vall de Camprodon i el Baix Ripollès. En aquestes tres zones, el turisme és un sector econòmic primordial i de futur, amb els recursos naturals com a principal atractiu; sobretot ara que s'acaba de crear el nou Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser.

En la presentació del Feder, dijous, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, el va descriure com «un treball en equip per protegir l'entorn natural».