El responsable de la investigació de l'assassinat del veí de Llançà (Alt Empordà) Àngel Ruíz, ocorregut el 2014, creu que dues de les acusades no sabien que el suposat autor material, Marlon C., pretenia matar la víctima, segons ha declarat avui el subinspector dels Mossos d'Esquadra responsable del cas.

A l'Audiència de Girona s'ha celebrat avui la segona sessió del judici, amb jurat popular, per l'assassinat a ganivetades d'Àngel Ruíz, el 17 de març del 2014, el cadàver carbonitzat del qual va ser trobat en una pista forestal, cosa que la policia atribueix a un intent d'esborrar empremtes.

No obstant això, els investigadors van trobar la cartera de la víctima i el mòbil de l'acusat com a autor material del crim al lloc de l'agressió, cosa que va permetre un ràpid avanç de les investigacions.

Per aquest cas van ser detinguts Marlon C., acusat de ser l'autor material del crim, i dues dones Dolors F., acusada de ser cooperadora necessària, i Esther P., considerada inductora del crim.

Els tres processats i la víctima eren coneguts per la policia per dedicar-se a la venda a petita escala de marihuana, encara que el mòbil sembla que va ser passional, ja que el presumpte autor material del crim era exnòvio de l'actual parella de la víctima.

El subinspector que va instruir el cas ha detallat avui que Dolors F., en un principi, es va dirigir als investigadors tensa i desafiadora fins que li van comunicar que havia aparegut el cadàver d'Àngel Ruíz i la van comminar a acompanyar-los a comissaria, moment en què, voluntàriament, va començar a donar detalls del que ha passat.

Dolors F. va declarar que, deu dies abans dels fets, Marlon li va demanar que portés la víctima, mitjançant un engany, a un punt en concret on li donaria "un escarment", perquè havia enviat un missatge a la seva exnòvia Sandra N. amb qui havia trencat un mes enrere i que havia començat a sortir amb la víctima.

L'acusada va assegurar a la policia que no sabia que el processat acabaria matant la víctima, no obstant això va presenciar els fets i va enviar un missatge a l'acusat aconsellant-li moure el cadàver.

Sandra N., que havia conviscut amb l'acusat i l'ha qualificat de violent i gelós, ha declarat avui que l'havia agredit diverses vegades i que, a principi del 2014, la va agredir i va haver de ser ingressada a l'hospital, pel que es va celebrar judici ràpid i van dictar contra ell una ordre d'allunyament.

Ha afegit que el processat havia amenaçat la víctima perquè no sortís més amb ella i que Dolors F. va demanar a Àngel Ruíz que l'acompanyés a comprar marihuana perquè no hi volia anar sola.

Sobre l'altra acusada, Esther P. del C., que regentava un bar de Llançà, el subinspector ha indicat que en contactar amb ella de seguida va col·laborar facilitant informació del cas, no obstant això, va comprar gasolina amb l'acusat per cremar el cos de la víctima i va facilitar roba neta a Marlon C.

El fiscal demana per a Marlon C. 25 anys per un delicte d'assassinat i un altre d'incendi forestal, ja que en cremar el cadàver es va originar un incendi que va afectar 5.000 metres quadrats.

Per a Dolors F. l'acusació pública demana 20 anys, i per a Esther P. 5 anys. A més, en aquest cas també està acusada la mare d'Esther P. a la qual el fiscal demana 3 anys per encobriment