La Generalitat va insistir ahir que els controls funcionen i que cap ànec o au que hagi estat afectat per la grip aviària arribarà al mercat. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va reiterar que «tots els sistemes de seguiment i control que posem tant el Departament d'Agricultura com els nostres serveis de seguretat alimentària ens deixen totalment tranquils i garanteixen que cap peça que hagi pogut estar afectada arribarà al mercat».

El representant de Salut Pública va assegurar a Girona que els controls de seguretat alimentària que fa Agricultura mentre l'animal està viu i els que fa la conselleria de Salut un cop passa per l'escorxador són «exhaustius» i «més que suficients» per protegir els consumidors.

Increment d'alguns controls

Guix va explicar ahir que, arran de la detecció de la grip aviària en nou granges de les comarques gironines i en una cigonya dels Aiguamolls de l'Empordà, Salut manté els controls habituals mentre que Agricultura n'ha incrementat alguns, tot i que no els relacionats amb la cadena alimentària, «que ja està molt ben controlada».

Finalment, Joan Guix va insistir a recordar que el subtipus de la grip aviària que s'ha detectat a les granges gironines «no afecta en absolut a les persones» ni per via respiratòria ni per via digestiva o de contacte.