Hugo Alvira, un membre de la CUP Garrotxa, ahir va declarar al jutjat d'Olot. Ho va fer perquè el dia de les eleccions generals del 26 de juliol no es va presentar a la mesa electoral, on estava convocat per fer de president suplent.

Alvira va decidir que les eleccions per ser de l'Estat espanyol no el representaven i va decidir fer objecció de consciència.

Ahir, a les portes del jutjat va rebre el suport de militants i càrrecs electes del partit. Lluc Salellas, membre del Secretariat Nacional del partit, va afirmar: «L'Hugo va defensar el que la CUP a l'àmbit nacional defensa».

Salellas va precisar que la CUP entén les eleccions espanyoles com les d'un estat opressor i per tant no participa en els seus processos electorals. D'acord amb les idees de partit, la CUP defensa la posició d'Hugo Alvira.

Alvira va declarar amb el suport d'un advocat. El lletrat va explicar que Alvira s'enfronta a penes que poden anar de 4 mesos a un any de presó o a una multa de 2.000 a 5.000 euros.

L'advocat va explicar que la jurisprudència del Tribunal Suprem mai ha reconegut el dret de l'objecció de consciència per no participar en un procés electoral. Ha indicat que el cas d'Alvira és poc corrent.