Carnaval: Rues, disfresses i molta gresca

D´Olot a Castelló d´Empúries, passant per Girona, Agullana, Bescanó, La Bisbal o Portbou, els municipis de les comarques gironines s´omplen de rues i altres activitats, amb motiu del final de les festes de Carnaval. Serà un cap de setmana farcit d´emocions, en el qual les disfresses més originals i les clàssiques, la música festiva, els balls, la gresca i un bon grapat d´activitats paral·les faran gaudir a petits i grans. Les festes de carnaval també seran protagonistes en altres municipis de la demarcació, com Ripoll, Quart, Vilafant, Sant Pau de Segúries, Caldes de Malavella o Vilallonga de Ter.

Consulta el nostre especial de Carnaval

Tret de sortida al Black Music Festival amb Gloria Gaynor

La cantant nord-americana Gloria Gaynor, el concert d'Electro Deluxe i la Girona Jazz Project Big Band, Ala.ni, Charlie Wilson, Aspencat i The Suffers seran els principals caps de cartell del 16è Black Music Festival, que se celebrarà a Girona, Salt, Barcelona, Perpinyà i Reus fins al pròxim 19 de març. L'actuació de la diva del soul i la música disco, prevista per a avui divendres a l´Auditori de Girona, donarà el tret de sortida a una edició que també compta en el seu cartell amb artistes de renom com Jalen N'Gonda, Aurora & The Betrayers, Eduard Gener, Gospel Viu o Paula Valls, entre d´altres. Un altre dels concerts destacats d´aquest cap de setmana serà el que oferirà Namina a la sala Yeah Indie Club, dissabte a partir de les 11 de la nit, amb entrada gratuïta.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

«Besalú, ciutat jueva»

Aquest cap de setmana se celebra la fira «Besalú, ciutat jueva». Es tracta d´un esdeveniment amb el qual el municipi de la Garrotxa vol recordar aquells jueus i jueves que van viure a la vila durant l'Edat Mitjana. La fira inclou activitats diverses com un mercat artesà, visites guiades, música, xerrades o animació.

Fira de la Mongeta de Sant Llorenç de la Muga

Diumenge, Sant Llorenç de la Muga celebra la Fira de la Mongeta, amb una seixantena de parades d'artesania al centre de la plaça, en les quals es podrà comprar mongeta de la varietat del ganxet alt conreada al poble. La fira també inclou castellers, concentració d'automòbils i altres activitats.

Gabriela Montero a l'Auditori de l´Ateneu de Banyoles

La pianista veneçolana Gabriela Montero és la flamant artista resident 2017 de l´Ateneu - CMEM. En el primer dels tres recitals que oferirà el 2017 a Banyoles, Montero interpretarà dues obres mestres de Schubert i Schumann i, a la segona part, oferirà una mostra del seu extraordinari talent per a la improvisació. Actuarà aquest divendres a les 21.00.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

Recordant Tennessee Williams a la Planeta de Girona

La Funcional Teatre duen a La Planeta Advertència per a embarcacions petites, una obra amb totes les constants del teatre de Tennessee Williams: passió, violència verbal, morbositat, psicologia torturada, immoralitat, marginació, vici, sexe, alcohol... en definitiva, una visió amarga de la vida. Dissabte i diumenge a les 21.00 i 18.00, respectivament.

L'agenda teatral de les comarques gironines

Antonio Orozco a la Mirona de Salt

Antonio Orozco torna a La Mirona de Salt aquest dissabte per repassar en directe els temes de Destino, un treball en el qual recull un bocí de tots aquells moments que s'han quedat al fons de la motxilla de la seva trajectòria. Al llarg de la vetllada, també hi haurà temps per repassar els seus grans èxits. Aquest dissabte a les 22.00.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

Roger Coma és «L'electe»

Roger Coma i Ramon Madaula presenten dissabte (18.00 i 21.00) al Teatre de Salt L´electe, obra escrita i dirigida pel mateix Madaula, amb el qual va quedar finalista del V Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta, el 2015. Una comèdia dramàtica sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques.

L'agenda teatral de les comarques gironines

Trio Ludwig a l'Auditori de Girona

Els germans Tomàs van fundar el Quartet Casals, considerat avui com un dels millors del món. Diumenge (19.00), al costat de la pianista Hyo-Sun Lim presenten el Trio Ludwig, que ha adquirit un gran reconeixement en la seva curta trajectòria, amb un programa que inclou tres obres mestres del repertori per a trio.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

«La casa flotant» al Teatre Principal d'Olot

Diumenge (17.00) arriba a Olot, en el marc del cicle Rialles, La Casa Flotant. Una coproducció del Gran Teatre del Liceu i del Festival Internacional de Música i Dansa de Granada. Es tracta d´una col·lecció musical de peces infantils que descriuen els animals que entren a l´arca, acompanyats de música que recrea sons i moviments animals.

L'agenda teatral de les comarques gironines