L'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que gestiona el servei d'ambulàncies a les comarques gironines, reitera que els canvis aplicats en les condicions laborals de la plantilla es van fer seguint un «acord» assolit el 29 de novembre del 2016 amb el representants legals dels treballadors. L'empresa està a l'espera de la sentència de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després del judici que va tenir lloc dimecres arran del conflicte col·lectiu interposat pel comitè d'empresa i el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) demanant que s'anul·lin les modificacions. «TSC respecta i acata sempre les resolucions judicials», exposa en un breu comunicat.

La direcció de Transport Sanitari de Catalunya explica que durant el judici van «defensar i argumentar» que la modificació de les condicions de treball i de mobilitat geogràfica va complir estrictament la «legalitat».

TSC assegura que aquests canvis es van negociar amb la representació legal dels treballadors i es van començar a aplicar l'1 d gener del 2017 després d'haver arribat a un acord el 29 de novembre del 2016.

Els representants dels treballadors, per contra, sostenen que es tractava tan sols d'un preacord que no es podia aplicar si no comptava amb la ratificació de les assemblees de treballadors. Com que no van avalar la proposta, afirmen els empleats, l'empresa va acabar aplicant els canvis de forma «unilateral» i, denuncien, sota «coaccions» per forçar alguns treballadors a rebaixar-se la categoria laboral i per tant, el sou.