Les reivindicacions de l'escola 9d4t, Nou de Quart, per incorporar l'Educació Secundària Obligatòria al centre arribarà la setmana vinent al Parlament de Catalunya. La Cambra debatrà una proposta de resolució que insta el Govern de la Generalitat a convertir aquest centre obert el 2008 en una escola-institut.

La Plataforma per la Continuïtat al 9d4t ha liderat les demandes per demanar al Departament d'Ensenyament que s'escolaritzin alumnes «entre els 3 i els 16 anys, per no trencar la línia metodològica implantada en aquest centre». El seu projecte educatiu es basa en el moviment slow, adaptant-se a les necessitats d'aprenentatge de cada alumne.

La proposta de resolució sobre la continuïtat del projecte educatiu del 9d4t es tractarà dimarts vinent, 7 de març, al Parlament. La Cambra catalana va admetre a tràmit aquesta iniciativa el 28 de juliol de 2016 i a l'octubre es va tancar el procés relacionat amb les esmenes. Tal com ahir va recordar la Plataforma per la Continuïtat d'aquest centre, la seva proposta va arribar al Parlament amb el suport de tots els grups excepte els que integren l'equip de Govern (PDeCAT i ERC).

Tot el curs passat va ser especialment actiu per a la Plataforma per la Continuïtat al 9d4t, que van promoure diverses accions reivindicatives i es van reunir amb el director territorial d'Ensenyament a Girona. L'administració els va comunicar que, almenys de moment, descarten introduir-hi la Secundària.