Milers de persones van sortir ahir als carrers de diverses poblacions de les comarques gironines per desfilar en les que ja són les últimes rues de Carnaval d'aquest any. Malgrat que ja estem en plena Quaresma, això no ha estat impediment perquè la diversió i la disbauxa continuïn essent les protagonistes d'aquesta festa.

A poblacions com la Bisbal d'Empordà, Olot o Castelló d'Empúries ahir es van concentrar milers de persones que no van dubtar ni un moment a posar-se les seves millors disfresses per pujar a les carrosses o fer via pels carrers en forma de comparsa.

A Empuriabrava, tot ja va començar el divendres amb una rua nocturna pels carrers d'aquesta població dels canals. I ahir va ser el torn de les carrosses i comparses. En total hi van participar unes 1.500 persones, amb la participació de 26 carrosses i 29 colles. Al llarg d'avui continuaran les celebracions.

A Olot -un dels carnavals més grans que quedava per veure de les comarques de Girona- van sortir ahir 28 carrosses, algunes de les quals ja s'havien pogut veure en altres carnestoltes multitudinaris de la setmana passada com els de Platja d'Aro o Sant Feliu. Aquesta festa va congregar prop de 2.000 persones pels carrers d'Olot.

A la Bisbal, capital del Baix Empordà, també s'hi va fer una gran rua, que va començar al Terracotta Museu i va acabar al passeig Marimon Asprer. S'hi van congregar moltes persones que, a banda d'anar disfressats, no van deixar de desfilar i ballar durant tot el recorregut.

A l'Alt Empordà, la diversió també va arribar ahir fins a Vilafant i Agullana. En aquesta darrera localitat s'hi va celebrar la Festa de la Xuia, de manera que els cuiners i mestres xuiers van repartir la tradicional xuia als assistents. Enguany, però, l'Ajuntament també va celebrar un homenatge als protagonistes del dia.

Finalment, a Vilafant, durant la tarda es va celebrar la tradicional rua pel nucli antic i que va anar acompanyada d'un espectacle musical per als més petits.