Les Associacions de Mares i Pares (AMPA) reunides a l'Assemblea Territorial de la Fapac celebrada ahir a Quart van exigir ahir a les administracions «que donin una situació a curt termini a la provisionalitat de les infraestructures dels centres públics», posant com a exemple els barracons, els centres que es troben dividits en diferents espais o els que compten amb una superfície insuficient per desenvolupar-hi l'activitat escolar. En aquest sentit, els representants d'una vintena d'associacions, que es van trobar a l'Escola 9 de Quart, van recordar que «comptar amb unes infraestructures dignes i adequades és indispensable per assolir la qualitat educativa».

De fet, a l'assemblea de la territorial gironina, la Fapac va presentar públicament un vídeo on han participat differents AMPA d'escoles que fan classe completament en mòduls prefabricats per denunciar la seva situaciói i exigir que el tema ocupi un lloc prioritari en l'agenda política de forma urgent.

La trobada anual, que un cop més va servir per posar en comú les principals preocupacions de les famílies respecte el sistema educatiu, va fer una crida a lluitar contra la segregació escolar. Les AMPA van reclamar a l'adminsitració que vetlli per garantir la igualtat real d'oportunitats en l'educació, donant també importància a les accions municipals.

Així mateix, una altra de les demandes recollides en l'assemblea va ser la necessitat d'impulsar la creació d'instituts escoles al sistema públic, ja que asseguren que és un «model àmpliament establert a l'educació concertada i negat a la pública».

Finalment, les famílies que integren la Fapac també van reclamar l'impuls, d'una manera efectiva, de canvis en l'educació secundària que suposin una renovació pedagògica i permetin la continuïtat dels projectes que es desenvolupen en l'etapa de primària.