Altres dels casos que enumera el document del jutjat de Lugo, dirigit als tribunals de Santa Coloma.

Relacions de persones

La peça anomenada el «pasteleo» analitza un grup de persones que està relacionat -personal i professionalment- amb el Consell i GRS (en el moment de la investigació judicial). L'escrit detalla que el soci de GRS, Josep Maria Franch, està casat amb la cap de gestió tributària del Consell, Olvido Piñeno. El germà d'Àlex Ros, Jordi Ros, treballa al Consell i la seva dona a l'Ajuntament de Blanes. Pel que fa al cap d'organització de serveis a la ciutadania del Consell, Joan Carles Feliu, la seva companya treballa a GRS. La interlocutòria també subratlla que la filla de Josep Valls, el conseller d'hisenda del Consell, treballa per a GRS. El jutjat considera que fruit de les relacions, «percebent incentius monetaris i en espècie», es duen a terme actuacions i treballs per afavorir GRS, fins i tot per obtenir contractes públics al Consell així com a diferents administracions que podrien «no ajustar-se a la legalitat».

El cas Bejamin

La resolució judicial també fa referència a un lloc de feina convocat pel Consell, que ja hauria estat adjudicat a un candidat. Segons l'escrit, Fauria va proposar el militant de CiU Benjamín Pérez (amb qui va compartir llista a les municipals). «El problema va sorgir», concreta la interlocutòria, perquè altres membres del Consell i Àlex Ros -desconeixedors de les intencions de Fauria- intentaven que aquesta plaça s'adjudiqués a una altra persona, Anna Maria Naranjo, en resposta al pagament de serveis a un tercer, Josep Ridaura, per la seva mediació en una trama de tràfic d'influències. Com que la plaça finalment va ser adjudicada a Benjamín, Ros -a través de GRS- va saldar el deute amb Ridaura assumint la contractació de Naranjo.

Contractació d'un empleat

Segons l'escrit del jutjat, Fauria va pressionar Ros amb la finalitat que GRS contractés Francesc Xavier Pacheco, amb qui l'exalcalde estava unit per pertànyer al mateix partit (CiU). Pacheco va ser contractat per Think Twice. A canvi, com manifesta el document, Fauria es va comprometre -possiblement desviant fons públics del Consell Comarcal o de l'Ajuntament de Sant Hilari- a pagar a Ros l'import del sou abonat a Pacheco, amb factures inflades o remunerant serveis no fets o ficticis per alguna de les dues institucions.

Concurs guanyat per Nora

Un altre dels casos fa referència a un expedient de contractació -per procediment negociat sense publicitat- per a la redacció i l'execució del projecte d'adequació i senyalització d'itineraris temàtics comuns de l'Associació de Municipis del pla de competitivitat turística de Boscos de Bruixes i Bandolers. L'entitat va invitar tres empreses a presentar les seves ofertes i finalment va contractar la societat Nora. Segons l'escrit, presumptament tot va ser un muntatge de l'Associació, ja que l'única empresa que podia guanyar el concurs era Nora. En aquest concurs hi figura el germà d'Oriol Junqueras, Roger, com a cooperador necessari en un presumpte delicte contra l'administració pública.

Caldera de biomassa

La resolució també se centra en la compra d'una caldera de biomassa -per procediment negociat sense publicitat- per part de l'Ajuntament de Sant Hilari. L'escrit apunta que la intenció de Fauria era atorgar la compra directament a Solucions Bioenergètiques Integrals, la qual presumptament va preparar les condicions tècniques del concurs. La interlocutòria remarca que la quantitat pagada pel consistori va excedir l'import que s'havia d'abonar (segons el contracte firmat).