L'Ajuntament de Besalú -en un dels darrers plens- va aprovar renunciar a un conveni amb el Servei Català de Trànsit i alhora va acordar assumir les facultats de denúncia per infraccions a normes de circulació urbanes.

La regidora de Governació, Fina Surina (PDeCAT), ahir va explicar que sobre la base de disposar de dos agents locals de vigilància, l'Ajuntament ha assumit la posada de sancions de trànsit dins del municipi.

La regidora va detallar que tenen un reglament, dos vigilants i que les sancions són gestionades a través dels serveis administratius de La Xarxa Municipal de Municipis (Xaloc) , pertanyent a la Diputació de Girona.

La presa de responsabilitats efectiva en el tema de sancions va tenir lloc fa sis dies. Des de l'1 de març, els 2 vigilants posen sancions. Segons va comentar Fina Surina, els vigilants ja han posat multes i va concretar que la major part de les sancions han estat posades per aparcar malament al nucli antic. A més, l'edil ha comentat que al nucli antic l'aparcament està limitat als veïns i els conductors de vehicles que tenen permís. Per exemple, conductors que porten gènere als comerços i establiments de restauració, els paradistes del mercat o de les fires monogràfiques. Això no obstant, hi ha conductors que no fan cas dels senyals de prohibit aparcar i entren al centre, on aparquen amb tota tranquil·litat. Aquest és doncs el perfil dels conductors multats, amb multes que van de 30 a 60 euros.