La CUP va reclamar ahir la compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de l'expresident del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, així com de la diputada del PDeCAT i exconsellera del Consell Comarcal, Natàlia Figueras, per la seva vinculació amb el cas Manga. La formació va fer aquesta petició després que Diari de Girona hagi publicat que la jutgessa de Lugo -instructora del cas Manga- ha decidit inhibir-se, a favor dels tribunals de Santa Coloma de Farners, en la part de la investigació que fa referència al Consell Comarcal de la Selva i a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm. El diputat de la CUP, Benet Salellas, va valorar que la darrera informació del cas suposa «un gran conglomerat de tràfic d'influències i de corrupcions de tot tipus».

«Serem molt contundents perquè el procés independentista ha de ser impecable i no permetrem sota cap concepte que es relacioni independentisme amb corrupció», va afegir Salellas. En paral·lel, la plataforma Aigua és Vida va demanar ahir que s'aparti el director territorial de Sorea, Xavier Ventayol, del consell d'administració d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) també per la seva vinculació amb el cas Manga. L'entitat va recordar que Ventayol és el representant del grup Agbar dins el consell d'administració de l'empresa mixta Agissa; per això, va instar que deixi de formar-ne part fins que s'aclareixi la situació. En aquesta línia, la plataforma va alertar de «la gravetat de les acusacions» que posa de manifest la interlocutòria del jutjat.

L'escrit atribueix a Ventayol un presumpte delicte de falsificació de documentació mercantil i un presumpte delicte electoral. En la interlocutòria, Ventayol apareix en el primer dels casos que enumera el jutjat de Lugo, que fa referència al pagament de propaganda de CiU de Sant Hilari. La resolució apunta que qui presumiblement va pagar el cost d'impressió de calendaris de sobretaula com a material publicitari i promocional de CiU va ser l'empresa Sorea. Així, el jutjat considera que es va produir un presumpte finançament de Sorea a promocionar un partit en període electoral.