La Guàrdia Civil i la policia francesa han desmantellat una organització que es dedicava a robar gasoil de camions aparcats a àrees de servei nord-catalanes. La investigació va arrencar a l'octubre, quan la policia francesa va demanar col·laboració per trobar els autors, que sospitava que vivien a la zona de Lloret de Mar. Hi ha més de 250 denúncies de camioners víctimes de l'organització. Els detinguts aprofitaven que els camioners dormien per rebentar el dipòsit i, amb unes bombes d'injecció, carregar el combustible en bidons que portaven a furgonetes i petits camions. Els quatre detinguts, de nacionalitat romanesa, vivien a Lloret i canviaven sovint de vehicles per no aixecar sospites. La banda actuava amb violència. En una ocasió, van apallissar un camioner que els va descobrir. El gasoil robat el revenien a altres camioners compatriotes seus.

L'operació va començar el passat mes d'octubre, quan la policia francesa va demanar col·laboració a la Guàrdia Civil de Girona per investigar un grup criminal que es dedicava a robar gasoil als camions aparcats a àrees de servei. La policia francesa havia comprovat que, després d'actuar, els membres de l'organització travessaven la frontera. També va demanar ajuda a la Policia Local de Lloret, ja que sospitava que els delinqüents vivien per aquesta zona.

El grup criminal actuava sempre de la mateixa manera. Aprofitava que els camioners dormien per, de manera silenciosa, rebentar el dipòsit de gasoil i xuclar tot el combustible usant unes bombes d'injecció. Gràcies a aquest dispositiu, podien transportar el gasoil a uns dipòsits que tenien amagats dins una furgoneta. Arribaven a carregar dos dipòsits de 1.000 litres cadascun. Cada nit, repetien l'operació entre camions aparcats a àrees de servei de l'altra banda de la frontera i, quan s'havien fet amb el botí, tornaven a passar la frontera en sentit sud.

El passat 1 de març, els investigadors van organitzar un dispositiu per aturar els sospitosos. Els detinguts són quatre homes de nacionalitat romanesa d'entre 23 i 36 anys. Se'ls investiga per delictes de lesions, robatori amb força i organització delictiva. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.